Şarkıcı Gülşen’e 10 Ay Hapis Cezası

0
359

İstanbul Ataşehir’de 30 Nisan 2022’de verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek yargılanan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında karar açıklandı.

Bugün görülen davada mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme ünlü sanatçıya 10 aya hapis cezası verdi. Heyet hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Gülşen Çolakoğlu’nu ‘halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmadığı, karşılanabilecek veya dosyaya yansıtılan bir zararın bulunmadığı ve yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varıldığı gerekçesiyle hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, sanığın 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına da hükmetti. Öte yandan, sanık tarafından yatırılan 250 bin liralık güvence parasının kendisine geri verilmesine karar verildi.