Kemal Kılıçdaroğlu Çatalca Sığır Süt Yemi ve Mazot Dağıtımı Töreni’ne Katıldı

0
295

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, ‘Çatalca Sığır Süt Yemi ve Mazot Dağıtımı Töreni’ne katıldı.

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, “300 Günde 300 Proje” maratonu kapsamında düzenlenen “Çatalca Sığır Süt Yemi ve Mazot Dağıtımı Töreni”nde konuştu. Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılan vatandaşlar, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU: “KUCAKLAŞAN BİR TÜRKİYE VAAT EDİYORUM”

Coşkulu bir kalabalığa konuşan Kılıçdaroğlu, konuşmasına, “Baharı beraber getireceğiz, birlikte getireceğiz, göreceksiniz” sözleriyle başladı. “Güzel Türkiye’de hep birlikte yaşayacağız” diyen Kılıçdaroğlu, “Kadını, erkeği, yaşlısı, genci hep birlikte huzur içinde yaşayacağız. Sözüm söz; size gerçekten de mutlu bir yaşam vadediyorum. Huzurlu bir yaşam vadediyorum. Gerginliklerden arınmış bir Türkiye vaat ediyorum. Kucaklaşan bir Türkiye vaat ediyorum” şeklinde konuştu.

 “CHP’NİN İKİ KIRMIZI ÇİZGİSİ VAR; BİR VATAN, İKİ BAYRAK”

Vatandaşlardan seçime kadar heyecanlarını kaybetmemelerini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“14’ünde sandığa gidin. Komşunuzu alın. Yakınınızı alın. Aman, ‘Bugün hava güzel, biz pikniğe gidelim’ demeyeceksiniz. Sandığa gideceksiniz. Bütün sandıkların güvenliğini aldık. Ondan emin olun. Bütün sandıkları güvencesi alınmış vaziyette. Hiç endişe etmeyin. Kadın kardeşlerime seslenmek isterim. Acıyı yaşayan sizsiniz. Sorunu yaşayan sizsiniz. Sizin huzur içinde yaşayabileceğiniz güzel bir Türkiye’yi inşa etmek istiyorum. Aile Destekleri Sigortasını, Allah nasip ederse, uygulamaya koyacağız. Göreceksiniz; hiçbir kadını bir erkeğe, asla ve asla muhtaç ettirmeyeceğiz. Sağ elin verdiğiniz sol el görmeyecek. Herkesin sorunuyla ilgileneceğiz. Ve her sorunu çözmeye çalışacağız. Bizi şimdi suçluyorlar. Hangi gerekçeyle suçladıklarını da biliyorum. Gaffar Okan’ın katilleriyle iş tutanlar, bizi suçlayamazlar. Gaffar Okkan’ın katilleriyle iş tutanlar, bizi suçlamaya kalkıyorlar. Çatalca Meydanı’ndan söylüyorum. Bizim, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iki kırmızı çizgisi var. Bir vatan, iki bayrak. Bunu her yerde söyleyin. Deyin ki, ‘Bay Kemal’e sorduk, senin kırmızı çizgin nedir’ diye. Bay Kemal dedi ki, ‘Benim iki kırmızı çizgim var. Bayrağım ve vatanım.’ Dolayısıyla katillerle, teröristlerle iş tutanlar, bize ders vermeye kalkamaz. Biz, Kuvay-i Milliyeci’yiz, Kuvay-i Milliyeci. Onların aklı ermez, onlar Kuvayi Milliye’nin ne olduğunu da bilmezler.”

“İKTİDAR SAHİPLERİNİN ZENGİNLEŞMESİNİ ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Güzel bir gelecek inşa edeceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Fidan gibi evlatlarımız, geleceklerini yurt dışında bekliyorlar. ‘Almanya’ya mı gideyim, Kanada’ya mı gideyim’ diye bekliyorlar. O evlatlarımıza öyle bir güzel Türkiye inşa edeceğiz ki, gidenler de Türkiye’ye gelecek. Burada çalışacaklar. Burada üretecekler. Burada evlenecekler. Burada anne ve babalarına güzel torunlar verecekler. Her şey… Başkan’ın bir sözü var: Her şey çok güzel olacak. Gerçekten de her şey çok güzel olacak. Her şeyi çok güzel yapacağız. İnanın bizim mal-mülke ihtiyacımız yok. Platon’un 2400 yıl önce söylediği güzel bir söz var: ‘İktidar sahipleri, iktidardayken zenginleşiyorlarsa, sizin haklarınızı değil, kendi mallarını korumaya başlarlar.’ O nedenle, iktidar sahiplerinin zenginleşmesini, asla kabul etmiyoruz. Size hizmet, Hakk’a hizmettir. Bunu unutmayın. Kandiliniz mübarek olsun. Dualarınızı eksik etmeyin. Huzur içinde, beraber yaşamak istiyoruz. Birlikte yaşamak istiyoruz. ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ diyor Gazi Mustafa Kemal. Bunu biliyorum. Hiç kimse bizim yönetimimizde kendisini kimsesiz hissetmeyecek. Bilecek ki bu devlet benim arkamda, bu devlet beni destekliyor diye düşünecek.”

İMAMOĞLU: “8 BİN 200’ÜN ÜZERİNDEKİ ÇİFTÇİMİZE TOHUM DESTEĞİ VERİYORUZ”

İmamoğlu konuşmasında, İstanbul’da tarım, hayvancılık, balıkçılık ve arıcılıkla uğraşan vatandaşlara verdikleri destekleri sıraladı. “Biz en başından beri; Çatalca, Silivri başta olmak üzere, bu şehrin özellikle tarımla ilişki kurabileceği her sahasına özenle baktık” diyen İmamoğlu, “Şile, Pendik, Sultanbeyli’nin bir bölümü, Sarıyer, Arnavutköy’ün bir bölümünde 600’ün biraz üzerinde insanımız çiftçilik yaparken, artık desteklerimizle birlikte, 8000’in üstüne çıkan bir sayıda insanımız tekrar arazilerinde üretmeye başladı. Bu, bizim için çok önemli bir gurur vesilesi. Tarımsal desteğimizin sürdüğü zaman, insanlarımızın nasıl karşılık verdiğini biliyorum. Biz, 8 bin 200’ün üzerindeki çiftçimize tohum desteği veriyoruz. Fide desteği veriyoruz. Silajlık mısır desteği veriyoruz. Buğday tohumu veriyoruz. Büyükbaş hayvan yemi veriyoruz. Arı yemi veriyoruz. Gübre desteği veriyoruz. Mazot desteği veriyoruz. Hem de çiftçinin mazotunu tankerlerle traktörünün yanına kadar götürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“’BU ŞEHİRDE TARIM MI YAPILIR’ DİYENLERE ÖNEMLİ BİR DERS VERİYORUZ”

“ ‘Bu şehirde tarım mı yapılır’,diyenlere bence önemli bir ders veriyoruz” diyen İmamoğlu, “İstanbul’da yaptığımız bu uygulama, Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, yeni hükümetimizde, Türkiye’nin tamamına sağlayacağımız tarımsal desteklerin bir örneği gibi. Bu yönüyle yaptığımız bu girişimler, sadece İstanbul’da değil. Ankara’da Mansur Yavaş Başkanım, İzmir’de Tunç Soyer, diğer başkanlarımız, her birisi özenli bir biçimde tarımı destekliyor. Çünkü biliyoruz ki, kırsalını desteklemeyen, tarımını desteklemeyen, hiçbir toplum huzurlu olamaz, aç kalır. İşte öyle bir toplumda, gidersiniz kıymanın kilosunu 300 liraya bile alamazsınız. İşte bunları tersine çevirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

 “BU ŞEHRİN HANGİ NİMETİ VAR İSE, O NİMETİ 16 MİLYON İSTANBULLUYLA BÖLÜŞTÜK”

İstanbul’un 39 ilçesine eşit hizmetler yaptıklarının altını çizen İmamoğlu, “Yoksulun yanında olduk. İhtiyaçlının yanında olduk. İşsize iş bulduk. Hiç kimseye, ‘Sen hangi partilisin’ diye sormadık. Yardımlaşmada, alan elin veren eli görmediği bir süreçle hareket ettik. Bu şehrin hangi nimeti var ise, o nimeti 16 milyon İstanbulluyla bölüştük. İşte bizim yolumuz bu. Çünkü biz, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı seçildiğimiz andan itibaren, böyle bir söz verdik. ‘Biz partizanlığı belediyelerden söküp atacağız’ dedik; attık” şeklinde konuştu.

“KADİR GECENİZ MÜBAREK, 23 NİSAN ÇOCUK VE 15 MAYIS DEMOKRASİ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”

İmamoğlu, konuşmasını, “Hepinizi bu mübarek Ramazan ayında burada gördüğümden ötürü duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Bu akşam Kadir Gecesi. Kadir Geceniz mübarek olsun. Dualarınız kabul olsun. Dualarınız güzel bir memleket geleceği için olsun. Çocuklarımız için olsun. Gençlerimiz için olsun. Onların geleceği için olsun. Ramazan Bayramı’nız mübarek olsun. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nız kutlu olsun. 15 Mayıs Demokrasi Bayramınız kutlu olsun” sözleriyle tamamladı.

İLK DAĞITIMI KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU YAPTI

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, konuşmalarının ardından İstanbullu çiftçilere sığır süt yemi ve mazot dağıtımını kendi elleriyle başlattı.