İBB; Başakşehir, Arnavutköy ve Çatalcalı Çiftçilere Yağlık Ayçiçeği Tohumu Dağıtımını Yaptı

0
288

İBB; Başakşehir, Arnavutköy ve Çatalcalı çiftçilere ücretsiz verilmek üzere, toplam bin 152 torba yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımını başlattı.

İBB; Başakşehir, Arnavutköy ve Çatalcalı çiftçilere ücretsiz verilmek üzere, toplam bin 152 torba yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımını başlattı. Millet İttifakı’nın tarımsal üretime destek olacak projeleri hazırladığını belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, “Benim sizlerden tek ricam; siyasetçilerin, yöneticilerin, sizlere verdiği her sözü takip edin. Sözünü tutmayanı da derhal sandıkta cezasını kesin, evine yollayın. Sözünde durmayan biz isek de günü geldiğinde bizi de gönderin” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbullu çiftçilere yaptığı tarım desteğini, yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımıyla devam ettiriyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kuruma başvuru yapan 681 üreticiye, toplam bin 152 torba tohum dağıtımını, “300 Günde 300 Proje” maratonu kapsamında Çatalca’dan başlattı. İmamoğlu; Başakşehir, Arnavutköy ve Çatalcalı çiftçilerin yararlanacağı tohum dağıtım kampanyası için düzenlenen törendeki konuşmasına, Türkiye’nin geçmişte tarımsal üretimde kendi kendine yeten ülkelerden biri olduğunu hatırlatarak başladı. “Ama acı bir biçimde dışarıya, tahmin edilemez şekilde bağımlıyız” diyen İmamoğlu, bunun temel sebeplerini, “Üretime değer vermezseniz, ithalatı ana bir hat haline getirirseniz, ister istemez böylesi bir duruma düşürürsünüz milletinizi” şeklinde sıraladı.

DESTEKTEN NASIL FAYDALANILIR?

İstanbul sınırları içerisinde ikamet eden ve tarımsal üretim yapanlar, destekten faydalanabilir. Çiftçiler, 2022 ya da 2023 yılı için alınmış Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi veya Ziraat Odası Çiftçi Belgesi, kimlik fotokopisi ile Avrupa Yakası’nda İBB Tarım ve Su Ürünleri Müdürlüğü’ne, Anadolu Yakası’nda ise, İBB Beykoz Koordinasyon Merkezi‘ne veya https://tarimdestekleri.ibb.istanbul/portal üzerinden başvurabilir.