11 Araştırma Şirketinin Açıkladığı Anket Sonuçlarının Ortalaması Paylaşıldı

0
515

14 Mayıs 2023 seçimlerine haftalar kala kamuoyu araştırma firmaları son anket sonuçlarını açıklamaya devam ediyor. Son seçim anketlerinin ortalamasına göre hangi parti ne kadar oy alıyor?

Yöneylem, MAK, ArtıBir, GENAR, Saros, ORC, Türkiye Raporu, AR-G, Aksoy, PİAR ve ALF’ten oluşan 11 firmanın açıkladığı sonuçlara göre partilerin oy oranını çıkardık. Yeni anket sonuçları açıklandıkça grafik ve ortalama sonuçlar güncellenecektir.

Anket ortalamalarına göre ilk sırada yüzde 32,8 ile AK Parti yer alıyor. CHP’nin oy ortalaması yüzde 27,6. Üçüncü sıradaki HDP ise yüzde 10,7 oy alıyor. İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 10,5. MHP ise yüzde 6,5 oy alıyor. Yöneylem anketi hariç diğer firmaların verileri kararsızlar dağıtıldıktan sonraki sonuçları içeriyor.

Yüzde 3’ün altındaki partilerin ortalaması daha az ankete dayanıyor.

Yüzde 3’ün altında kalan diğer partilerin oy oranları ise her anket firmasının açıkladığı sonuçlarda yer almıyor. Aşağıdaki tabloda hangi partinin hangi ankette ne kadar oy aldığınızı görebilirsiniz. Bu partilerin ortalama oy oranlarını açıklanan anket sayısına göre yaptık. Mesela Memleket Partisi’nin oy oranı 11 değil; 9 anket sonucunun ortalamasını gösteriyor.

Kaynak: 14 Mayıs 2023 seçimleri: Son anket sonuçlarına göre partilerin oy ortalaması kaç? | Euronews