İbrahim Çeşmecioğlu: Eski Bir Arkadaşınız Olarak Sizi Sorumlu Davranmaya Davet Ediyorum

0
326

Eski Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Belediyesi meclis üyesi ve Yazar İbrahim Çeşmecioğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye sosyal medya hesabından bir mesaj gönderdi.

İbrahim Çeşmecioğlu: Sayın Muharrem İnce, senin de yakından izlediğin gibi şimdilerde insanlar birbirlerine uzun uzun mektuplar yazmak yerine kısa mesajlarla. Sözcüklerin tamamını yazmak yerine ise sesli harfleri bir kenara koyup, kısa ve sessiz harflerle meramını anlatır oldular. Ama beni bağışlayın lütfen. Eski bir yoldaşınız olarak sizin Cumhurbaşkanı adaylığınıza “sessiz” kalamadım! Merak etmeyin derdimi uzun etmeyeceğim. En kestirmeden diyeceğimi zatınıza ileteceğim. Siz deyin ki kıssadan hisselenip bu da zamanın buyruğuna uymuş. Ben diyeceğim ki, neylersin, dönemin ruhu buymuş! Eee, siyasetçiyiz bizde, biz de siyasetçiyiz değil mi. Söyleneni lehimize olmak üzere eğip bükmekte üstümüze yoktur(!) Neyse, anlatacağımız bu değil.

Anlayacağınız zaman en değerli şeyimiz oldu Muharrem Bey. Bende sesli harflerle gürültü edip, uzuuun cümlelerle vaktinizi almayacağım. Söyleyeceklerimin tamamı sizedir ve en kestirmeden şöyledir:

Şimdiki siyasi pozisyonunuzdan önce Cumhuriyet Halk Partisinin her kademesinde görev yapmış biri olarak.. bugün gelmiş olduğumuz noktada her şeyi bir kenara bırakıp depremden, yangından, yoksulluktan, ayrışmadan,yoksunluktan,işsizlikten,hakaretten,çökertilmiş eğitimden, hak aramaktan, nepotizmden ve yurdumun her sathına yayılmış yoğun sevgisizlikten çok usanmış, hem çok yorulmuş insanımızı seçimin ilk turunda huzura erdirmek, iddiası olan bir siyasetçi olarak zatınızın görevidir. Gün sızlanma, suçlama, kapris yapma, mazeret üretme günü değildir!

Ezcümle; eski bir arkadaşınız olarak sizi sorumlu davranmaya davet ediyorum. Çünkü saygın olmak, saygın davranmakla başlar. Ki sözümüzün sonunda her zaman olduğu gibi size, saygılarla, sevgilerle veda edebilelim. Dedi.