Atatürkçü Düşünce Derneği’nden; Anıtkabir’deki “Her Yer Tayyip, Her Yer Erdoğan” Sloganına Suç Duyurusu

0
742

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD); büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yıl dönümünde, Anıtkabir’deki resmî törenlerde birkaç kişinin “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganları atılması ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Anıtkabir Komutanlığı ilgili personelinin, “görevlerini kötüye kullandıklarının” iddia edildiği suç duyurusunda; “Tezahürat yapan kişileri tören alanına getiren ve yurttaşlar içeri alınmazken orada bulunmalarını sağlayan şahıslar hakkında da gerekli işlemlerin yapılmasını talep ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen resmî törende, avludaki birkaç kişi “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganı atmıştı.  

ADD, Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Anıtkabir Komutanlığı’nın ilgili personeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde; “Sloganların içeriği önemsiz olup, tezahüratın yapıldığı yer ve zamanın önemi bulunmaktadır. Keza, kurucu liderin naaşının bulunduğu Anıtkabir’in herhangi bir yer olmadığı, ’10 Kasım’ tarihinin de herhangi bir tarih olmadığı herkesin malumudur” denildi.

Suç duyurusunda, Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Yönetmeliği’nin, “Anıtkabir’in manevi varlığına yakışmayan her türlü tavır, hareket, söz, yazı ve davranışlara izin verilmez” ifadelerinin yer aldığı 35. maddesine atıf yapıldı. Dilekçede, şu değerlendirmeler yapıldı:

“Fiili gerçekleştirenlerin hadsiz tavırları bir kenara dursun, Anıtkabir tören alanıyla ilgili her türlü önlemi alması gerekenin Anıtkabir Komutanlığı ilgili personeli olduğu göz önüne alındığında ilgili personelin ihmal suretiyle görevi kötüye kullanarak kişileri mağduriyetine yol açtığı aşikardır.

Bunun yanında, Anıtkabir’de düzenlenen resmi anma törenleri esnasında yurttaşlar tören alanına alınmamaktadır. Bu kapsamda, tezahüratta bulunan kişilerin kasıtlı ve organize şekilde tören alanına girdiği, bu kişilerin ilgili yönetmelik uyarınca resmi tören sırasında alanda bulunmalarına müsaade edilmeyeceği göz önüne alındığında, girişe yardımcı olan şahısların bulunabileceği ihtimali bulunmakta olup, bu çerçevede soruşturmanın genişletilerek tezahürat yapan kişileri tören alanına getiren ve yurttaşlar içeri alınmazken orada bulunmalarını sağlayan şahıslar hakkında da gerekli işlemlerin yapılmasını talep ederiz.”

DAHA ÖNCE DE RESMİ TÖRENLERDE BENZER SLOGANLAR ATILMIŞTI Bu yılki 10 Kasım törenlerinde de sloganların atılmasının ardından, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şu değerlendirmeyi yapmıştı:

“10 Kasım’da buna yeltenmek, tenezzül etmek gerçekten hayret verici, utanabilene utanç verici. Bugün Anıtkabir’deki yüzlerin, binlerin, on binlerin kendilerine verdikleri cevap da çok etkileyici. 8 parti militanı bir başına bağırdılar, geri kalan kimse katılmadı. Buna kim tenezzül ettiyse, kim sessiz kaldıysa, kim amaçlarına ulaşsalardı memnun olacaksa büyük bir hata içinde olduğunu görsün. Bugün milletin vicdanından döndünüz.”

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan ise sosyal medya hesabında; “Ne anıt mezara saygı bilirler ne de ülkenin kurucusuna. Bu vefasızlığa yazıklar olsun” mesajını vermişti.

Daha önce de 30 Ağustos 2022, 29 Ekim 2019 ve 10 Kasım 2019’da resmî törenlerde benzer sloganlar atılmıştı.

Kaynak: ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’NDEN; ANITKABİR’DEKİ “HER YER TAYYİP, HER YER ERDOĞAN” SLOGANINA SUÇ DUYURUSU (ankahaber.net)