TKP Silivri: İş Kazası Değil, Cinayet!

0
615

Silivri Belediyesi’ne bağlı SİYTAŞ ve SARAL İNŞAAT tarafından yürütülen Varnalı Konutları şantiyesinde geçtiğimiz günlerde 16 yaşında bir çocuk yüksekten düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

İçerisinde pek çok farklı imalatın yer aldığı şantiye projesinde, 16 yaşında bir çocuğun inşaat sahasında bulunmasının yanı sıra hiçbir güvenlik önleminin bulunmaması ve işleyişi takip etmesi gereken şantiye şefi ile iş güvenliği uzmanının 16 yaşındaki Ali Koç’un iş sahasına girmesine izin vermesi, bina katlarında yüksekten düşmeyi engelleyici herhangi bir güvenlik ağının bulunmaması ve buna benzer güvenlik önlemlerinin sağlanamaması, bu durumun bir iş ve işçi cinayeti olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır.

İş kanununa göre 18 yaşını doldurmayanların inşaat işlerinde çalışmasının yasak olduğu bilinmesine rağmen, Ali’nin nasıl şantiye sahasında bulunduğu ile bina katlarına nasıl çıktığının sebebi açıkça görülüyor ki Silivri Belediyesi ile Saral İnşaat sorumlularınca alınmayan iş güvenliği önlemleri , denetimsizlik, gasp edilen emekçi hakları ve yetersiz tedbirlerdir.

Ancak bilinen tek şey Ali ve diğer nice Ali’lerin faillerinin AKP düzeninin yarattığı patronlar ve onların kapitalist düzenleri olduğu gerçeğidir.

Türkiye Komünist Partisi Silivri İlçe Örgütü olarak, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu işçi cinayetinin aydınlatması ve halka açıklama yapılması adına çağrıda bulunuyoruz.

Yıllardır Türkiye’de işlenen işçi cinayetleri hükümetin ve halkın gözü önünde devam ediyor. Yaşadığımız bu kölelik düzeninde emekçilerin hakları ve iş güvenliği önlemleri inşaat patronları tarafından yük olarak görülüyor. Oluşturulan bu taşeron düzeni ile işçi sağlığı hiçe sayılıyor.

16 yaşındaki Ali Koç’u, göz göre göre ölüme gönderen başta AKP hükümeti ve Varnalı Konutları projesi sorumlularıdır. Acilen sorumlular halka açıklanmalı ve yargılanmalıdır.

Türkiye Komünist Partisi Silivri İlçe Örgütü olarak, 16 yaşındaki Ali Koç’un cinayetinin gerçek sorumlularının cezalandırılmasına dek işlenen bu cinayetin ve tüm işçi cinayetlerinin takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.

Başta Ali Koç’un Ailesi olmak üzere halkımızın ve işçi kardeşlerimizin başı sağ olsun.

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ
Silivri İlçe Örgütü