Kadınlar Dünya Boks Şampiyonasında 5 Altın Madalya İle Takım Halinde Dünya Şampiyonu Olduk

0
1075

İstanbul Başakşehir Spor Kompleksinde düzenlenen ve 12 Milli Boksörümüz ile katıldığımız Kadınlar Dünya Boks Şampiyonasında yarı final müsabakaları sona erdi. Toplamda 7 boksör ile mücadele ettiğimiz yarı final müsabakalarında 5 boksörümüz Finale adını yazdırarak tarihi bir başarıya imza attı.

Finale adını yazdıran isimlerden Olimpiyat Şampiyonumuz Busenaz Sürmeneli Trabzonspor’un ve Olimpiyat 2.miz Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Ayşe Çağırır ve Şennur Demir Fenerbahçe Spor Kulübünün sporcuları olarak dikkat çekmektedir.

Kadınlar Dünya Boks Şampiyonasında 7 yarı final müsabakasını geride bırakırken Sema Çalışkan ve Elif Güneri Bronz Madalyanın sahibi olup şampiyonada 5 Final heyecanı yaşayacağız. Final müsabakaları kapsamında Ayşe Çağırır 19 Mayıs günü Altın Madalya mücadelesi için ringe çıkacak. Buse Naz Çakıroğlu, Busenaz Sürmeneli, Hatice Akbaş ve Şennur Demir ise 20 Mayıs günü İstiklal Marşımızı okutmak için mücadele verecek.

 Ayrıca 12 Milli Sporcu ile katıldığımız şampiyonada Türkiye takım halinde şampiyon olmak için önemli bir avantajı elinde bulundurmaktadır. Yarı Finalde kaybeden Sema Çalışkan ve Elif Güneri Bronz Madalya kazanırken, çeyrek finalde kaybeden Büşra Işıldar ise Dünya 5.cisi oldu. Toplamda 8 boksör ile dereceye giren Türkiye takım şampiyonluğunda güçlü rakipleri ABD, Kazakistan, İtalya, Hindistan, Kanada ve Tayland’ın önünde avantajlı durumda bulunmaktadır.