İstanbul-Sofya Ekspresi 2 Yıllık Pandeminin Ardından Yeniden Yola Çıktı

0
608

Pandemi nedeniyle 2 yıldır ara verilen İstanbul Sofya Ekspresi seferlerine yeniden başlandı. İlk tren seferinin yola çıkması nedeniyle tören düzenlendi.

İstanbul Halkalı’dan Sofya’ya yolcu taşıyan İstanbul Sofya Expres seferlerine pandemi nedeniyle 11 Mart 2020 tarihinde ara verildi. Normalleşmenin ardından Türkiye ve Bulgaristan arasında yapılan görüşmeler sonrası seferlerin yeniden başlamasına kararlaştırıldı. İlk trenin yola çıkması nedeniyle Halkalı Tren İstasyonu’nda saat 21.00’de tören düzenlendi.

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük törende yaptığı konuşmada, “Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız uluslararası yolcu taşımalarımızı bugün yeniden başlatmanın heyecanını yaşıyoruz. 2 yıllık aranın ardından yeniden raylara inen İstanbul Sofya Ekspresi’ni de farklı rotaların önünü açma yolundaki ilk adım olarak görüyoruz. İstanbul-Sofya Ekspresi’nin ülkemiz ile Avrupa arasındaki uluslararası yolcu trafiğini demiryolu ile sağlaması açısından da ayrı bir önemi bulunmakta. 2017-2020 yılları arasında 65 bin yolcuyu taşıdığımız İstanbul Sofya Ekspresi’nin aynı yoğun ilgi ile karşılanacağına eminiz” dedi.

Törenin ardından yola çıkan İstanbul Sofya Expres, yetkililer ve davetliler tarafından uğurlandı.

Kaynak: İstanbul-Sofya Ekspresi 2 yıllık pandeminin ardından yeniden yola çıktı – Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber