İBB İle İstanbul Gönülüleri ‘İyilik Seferberliği’ Başlattı

0
391

Ramazan ayında “dayanışmayı büyütmek, iyiliği yaygınlaştırmak, komşuluğu pekiştirmek ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak” amacıyla yola çıkan İstanbul Gönüllüleri İBB iş birliği ile şehirde yaşayan herkesi iyiliğin bir parçası olmaya davet ediyor. İstanbul Gönüllüleri, başta emekçi kadınlar ve gençler olmak üzere, herkesin yanında olmaya devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Gönüllüleri ile birlikte yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. İlk olarak COVID-19 pandemisinin ortaya çıktığı günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrısıyla başlatılan İyilik Seferberliği, bu yıl Ramazan ayında İstanbullular için bir rehber görevi görecek.

 “Veren el alan eli, alan el de veren eli görmeyecek” düşüncesiyle hareket eden İstanbul Gönüllüleri, ihtiyaç sahipleriyle imkan sahiplerini buluşturmak için köprü görevi görüyor. iyilikseferberligi.istanbul adresi üzerinden hayata geçen WEB sitesinde, imkanı olan İstanbullular için “İyilik Rehberi” bulunuyor.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN GÖNÜLLÜLERE ÇAĞRI

İstanbul Gönüllüleri sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan video mesajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gönüllülere çağrıda bulundu. Gönüllülüğün önemine dikkat çeken İmamoğlu“Sevgili İstanbul Gönüllüleri, sizinle beraber çok güzel bir yol yürüyoruz. İstanbul Gönüllüleri’nin İstanbul için hassas olan her konuya nasıl değindiğini, temas ettiğini ve güzel projeler ürettiğini keyifle izliyorum. İstanbul Gönüllüsü kavramı bütün İstanbul’da artık yerleşti. Herkesin ‘ben de İstanbul gönüllüsüyüm’ derken gözlerinin nasıl ışıl ışıl olduğunu görüyorum.” dedi.

Sözlerine Ramazan ayında dayanışmanın önemine vurgu yaparak devam eden İmamoğlu, Ramazan ayında da İstanbul Gönüllüleri’ne oldukça fazla görev düştüğünü söyledi:

“Sizler de yardım edilmesi noktasında vatandaşlarımızı tespit ettiğinizde bizimle irtibata geçmenizi, aynı zamanda sistemli bir çalışma ile ihtiyacı olanlara, imkanı olanların verdikleriyle buluşturma noktasındaki gönüllü çalışmalarınızı bekliyorum. Komşularınızın sofrasını boş bırakmayın. Mutlaka sizin de kapısını çalıp sofrasına misafir olacağınız bir komşunuz vardır.”

“Gönüllülerin İstanbul’u daha güzel, daha vicdanlı, daha yaşanabilir bir şehir olması noktasındaki çalışmalarının belki de en manevi anını sizler İstanbul’a Ramazan ayında yaşatabilirsiniz” diyen Başkan İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Gelin, bu bereket ayını, Ramazan ayını, paylaşma ayını hep birlikte, İstanbul’a yakışan bir biçimde geçirelim. Sizlere çok güveniyorum. Bütün İstanbul Gönüllüleri’nin ve İstanbul halkının Ramazan ayı mübarek olsun.”

EMEKÇİ KADINLARA DESTEK SÜRÜYOR

İstanbul Gönüllüleri tarafından hayata geçirilen Kadın Emeği Projesi, İyilik Seferberliği kapsamında yine İstanbullularla buluşuyor. Emekçi kadınlar, Ramazan ayı boyunca İBB Ramazan Etkinlikleri bünyesinde Yenikapı ve Maltepe etkinlik alanlarında olacak. El yapımı sabundan keçe ürünler, seramikten takıya 12 farklı kategoride ürün ve hediyelik eşyaların yer aldığı stantlarda 600’den fazla emekçi kadın dönüşümlü olarak ürünlerini tüketici ile buluşturacak.

Bugün 4000’den fazla emekçi kadın ile yoluna devam eden Kadın Emeği Projesi’nde, 2020 Aralık ayından bu yana İstanbul’un çeşitli ilçelerinde 16 Kadın Emeği Pazarı hayata geçirildi. Kadın Emeği Pazarı etkinliklerinin yanında üretici pazarı çalışmaları, sosyal paydaşlarla işbirlikleri ile üretici kadınların daha fazla satış kanalına ulaşmaları amacıyla çeşitli çalışmalar da proje kapsamında gerçekleştirildi.

Projenin bir başka önemli ayağını oluşturan  “eğitim” alanında ise üretici kadınların ihtiyaç ve beklentilerinden yola çıkılarak ücretsiz eğitim programları gerçekleştiriliyor. Düzenlenen eğitimlerden bugüne dek 1500 kadın yararlanıcı olarak katıldı. Gönüllü profesyonel ve eğitmenlerin desteğiyle gerçekleştirilen eğitimler 7 ana başlıkta 12 ayrı içerikten oluştu.

İYİLİK YAPMAK ÇOK KOLAY

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ödüllü dayanışma Askıda Fatura, Aile Destek Paketi, Anne Bebek Destek Paketi ve Eğitim Destek Paketi, iyiliği büyütmek için en basit yöntemlerin başında geliyor. İstanbul Gönüllüleri de, hem gönüllülerini hem de İstanbulluları bu desteklere yönlendirmeye devam ediyor.

Komşuluğu pekiştirmek için iftarda komşularını davet etmeyi veya komşulara ziyaret etmeyi de vurgulayan İstanbul Gönüllüleri, Ramazan ayı boyunca iyiliği büyütmek için çalışmaya devam edecek.

İSTANBUL GÖNÜLLÜLERİ KİMDİR?

İstanbul Gönüllüleri, şehrini sahiplenen ve daha iyi bir İstanbul hayal eden, kendisine, ailesine, sevdiklerine değer katan ve gönüllü olarak herkesin fark yaratabildiği, birlikte büyüdüğü bir platformdur. Şehrinde söz sahibi olmak isteyenlere seslenir ve onların hayata geçirmek istedikleri projeleri gerçekleştirmelerine imkân sunar. Gençler, kadınlar, hayvanlar, sağlık, çevre ve kültür gibi konularda projeler geliştirir ve birlikte çalışacak ekipleri organize eder. Emek, değer kazanır.

Birlikte öğrenmeyi, büyümeyi ve farklı bakış açıları ile hareket edebilmeyi sağlar. İstanbul Gönüllüleri, herkesi birleştirir ve harekete geçirir. Gönüllüler birbirine örnek olur, en ufak çabayla bile fark yaratabildiğini, katma değer sağladığını bilir.

İstanbul Gönüllüleri, Türkiye’de bir ilk olan kent gönüllüleri olarak dünyadaki tüm metropollere örnek olacak yapıya ulaşmayı hedefler. Bu noktada da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile tam bir iş birliği içinde çalışır. İstanbul’un vazgeçilmez değerli bir parçası olarak, insana değer veren, takım çalışmasını seven, çözüm üreten ve katma değer sağlayan herkes İstanbul Gönüllüsü’dür.

Başkan Ekrem İmamoğlu’nun Video Mesajı: