Yeni Spor Yasası Meclis’te Kabul Edildi

0
1136

Yeni spor yasası teklifi, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi.

Kulüp başkanları ve yöneticilerin yaptıkları fazla borçlanmadan sorumlu tutulmaları sağlanacak. Mevcut yöneticilerden önceki borçlar için de spor kulüplerine bir ödeme takvimi çıkartılacak.

Teklifle kulüplerdeki kayıt dışılığın da önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, ödemelerin bankadan yapılmaması durumunda yöneticiler, oluşan zarardan şahsi mal varlıkları ile sorumlu olacaklar ayrıca 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası alabilecekler.

Yeni Menajerlik Kuraları
Futbolcular ve spor kulüpleri ile spor anonim şirketleri, profesyonel futbolcu sözleşmesi veya transfer müzakerelerini yürütmek için futbol menajerlerinin hizmetlerinden yararlanabilecek. Futbolcu ile imzalanacak menajerlik sözleşmesinin noterde düzenleme şeklinde yapılması zorunlu olacak. Menajerlik sözleşmesi en fazla 2 yıl için yapılabilecek. Fiil ehliyetine sahip olmayan küçükler için vasi veya velayet sahibinin imzasının bulunması zorunlu olacak. Menajerlik sözleşmesi, tarafların isimleri, sözleşme tarihi ile süresi, menajerlik faaliyetinin kapsamı ile bundan kaynaklanan ücreti, ödeme koşulları, menajerin edimleri, fesih hükümleri ve tarafların imzalarını içerecek.