Silivri’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Gerçekleştirildi

0
476

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı saat 09.30’ da Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından şehitlerimiz anısına, saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı, Jandarma Teğmen Bestami Morca yaptı. Kurum amirleri tarafından ilçede eş zamanlı olarak şehit kabirleri ziyaret edildi.

Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, İlçe protokol üyeleri ve şehit yakınlarının katılımı ile Silivri Yeni Mezarlığa ve Silivri Asri Mezarlığına yaptıkları ziyarette, Kuranı Kerim tilavetinin ardından katılımcılar şehitlerimizin kabirlerinde dua ederek karanfil bıraktı.  

Törene Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, 1.Mebs Alay Komutanlığı Muhabere Yarbay Hakan YAKIN, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Cumhuriyet Başsavcı V. Ahmet Furkan Dicle, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka, şehit yakınlarımız, gazilerimiz, Silivri Gaziler Derneği Temsilcisi Adnan Gürcan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.