İBB’den Kooperatiflere Makine ve Ekipman Desteği

0
556

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’daki tarımsal faaliyetlerin artırılması ve geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirdiği tarımsal destekleri kapsamında kooperatiflere makine ve ekipman desteği sağladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarım ve Su Ürünleri Müdürlüğü, tarımsal desteklerini artırarak sürdürüyor. Daha önce gerçekleştirmiş olduğu desteklere bir yenisini ekleyerek, üreticilere makine ve ekipman desteği sağladı. Silivri Seymen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Beykoz Akbaba, Alibahadır, Mahmutşevketpaşa ve Paşamandıra Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve İstanbul İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile yapılan işbirliği kapsamında, kooperatifçilik ve üretici birlikleri faaliyetlerinin desteklenmesi ve geliştirilmesi amacıyla makine ve ekipman desteği yapıldı.

Silivri Seymen Mahallesinde düzenlenen teslim töreninde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gökhan Günaydın, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Atalık, Tarım ve Su Ürünleri Müdürü Naki Çetin, Belediye Meclis Üyeleri, Çatalca ve Silivri Ziraat Odası başkanları, kooperatif yöneticileri, muhtarlar ve üreticiler katıldı. Gerçekleştirilen törende Silivri Seymen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine; 1 adet ağaç silkeleme makinesi, 1 adet turbo atomizör,  1 adet toprak frezesi, 1 adet ceviz soyma makinesi, 1 adet ceviz kurutma makinesi, 2 adet elektrikli budama makinesi, 1 adet traktör romörkü ve 1 adet traktörle çekilen 8 tonluk su tankının teslimi yapıldı.

Ayrıca üretici örgütlerine verilen makine ekipman desteği kapsamında, Beykoz Akbaba, Alibahadır, Mahmutşevketpaşa ve Paşamandıra Tarımsal Kalkınma Kooperatifine 1 adet silaj paketleme makinesi, 1 adet hububat ekim mibzeri ve 1 adet pnömatik ekim makinesi ve İstanbul İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine de 1 adet silaj paketleme makinesi, 1 adet hububat ekim mibzeri ve 1 adet pnömatik ekim makinesinin teslimi yapıldı.