Silivri Kaymakamı Tolga Toğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

0
475

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrasında millet olarak büyük fedakarlıklarla ilan edilen Cumhuriyetimizin  98’inci yılını kutlamanın mutluluğunu ve haklı gururunun yaşamaktayız.

Tarihi şan ve şerefle dolu milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmış ve tüm dünyaya Türk milletinin esaret altında tutulamayacağını bir kez daha göstermiştir.

Aziz milletimizin karakterine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyetin ilanının yıldönümü olan 29 Ekim tarihi yüce milletimizin bağımsızlığının, milli birlik ve beraberliğinin ve Dünya devletleri arasında şerefli ve onurlu bir yere sahip olduğunun ilanı açısından müstesna bir yere ve öneme sahiptir.

Milletimizin bu onurlu mücadelesi, birçok mazlum millet için de örnek olmuştur. 98 yıl önce çok zor şartlar altında kurulan Cumhuriyetimiz, büyük gelişmeler göstererek, bugün dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye hedefi için birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmak, daha çok üretmek zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve üzerinde yaşadığımız toprakları kanlarıyla, vatan yapan kahraman şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor ve tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.