Yunanistan, Türkiye’ye Sınır Kapılarını Açtı

0
3509

Yunanistan, 18 ay sonra Türkiye vatandaşlarına bugünden itibaren kara, deniz ve hava yoluyla ülkeye giriş izni verdiğini açıkladı. Vizesi olan Türkiye vatandaşları, Yunanistan’a giriş çıkış yapabilecek.

Yunanistan Sivil Havacılık Servisi, yayınladığı yeni NOTAM ile mevcut kısıtlamaların 5 Ağustos 2021 Perşembe günü itibariyle Türkiye vatandaşlarının ülkeye girişine izin verdiğini duyurdu.

Atina böylece 18 ay sonra Türkiye ile olan kara, deniz ve hava sınır kapılarını Türkiye vatandaşlarının, haftalık 1500 kişi sınırıyla, giriş ve çıkışlarına yayınlanan NOTAM ile açtı. Vizeye sahip olan Türkiye vatandaşları, Yunanistan’a giriş çıkış yapma hakkı kazandı.

AŞI VE PCR TESTİ ZORUNLU TUTULDU

Yolcuların en az 14 gün önce aşılanmış olmaları ve yanlarında aşı belgeleri bulundurmaları veya son 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi yaptırmaları gerekiyor.

Son 2-9 ay içerisinde koronavirüsün atlatıldığına dair belge de kabul ediliyor. Girişte aşı yaptırmamış kişilere ayrıca duruma göre hızlı test yapılabiliyor.

Alınan yeni kararla tüm yolculara hudut ve gümrük kapılarında hızlı test yapılacağı, sonucu pozitif çıkanların 14 gün boyunca karantinaya alınacağı belirtildi.

12 yaş ve altındaki çocuklar için ülkeye girişte test zorunluluğu bulunmuyor.

Geçişler için tüm yolcuların https://travel.gov.gr adresi üzerinden form doldurması gerekiyor.

Kaynak: