Fransa’da Köpük Yemek Ambalajlarının Kullanımı Yasaklandı

0
2873

Fransa’da polistiren köpük yemek kutuları yasaklandı. Ekolojik Dönüşüm Bakanı Barbara Pompili, “Doğada bin yılda çözünen bu ambalajlar yerini daha az kirletici alternatiflere bırakacak” dedi.

Fransa, genellikle kebap ve dönercilerin paket servis için kullandığı polistiren köpükten üretilmiş kutuların kullanımını tamamen yasakladı.

Fransa Ekolojik Dönüşüm Bakanı Barbara Pompili, Twitter’dan yaptığı açıklamada, polistiren kebap kutularının kullanımına artık hiçbir şekilde izin verilmeyeceğini belirtti: “Bugünden itibaren, doğada 1000 yılda çözünen bu ambalajlar yerini daha az kirletici alternatiflere bırakacak.”

Pompili paylaştığı video mesajda, Fransa’da her yıl 350 milyon, her saniye 11 kebap yenildiğine dikkati çekti.

Nanterre semtinde bir kebapçıyı ziyaret eden Pompili, burada paket servis ambalajlarını denetledikten sonra kebap sipariş etti.

Ülkede köpük ambalajlara 1 Ocak’ta yasak getirilmiş ancak dükkanların ellerindeki stokları bitirmesine 1 Temmuz’a kadar müsamaha gösterilmişti.

Fransa’da Şubat 2020’de yürürlüğe giren atık karşıtı yasa, 2025’e kadar tek kullanımlık plastiklerin yerini yüzde 100 geri dönüşebilen malzemelere bırakmasını öngörüyor.

Kaynak: Fransa’da köpük yemek ambalajlarının kullanımı yasaklandı (gazeteduvar.com.tr)