İGDAŞ Kot Düşümünden Kaynaklı Altyapıların Yer Değişim İşlemine Başladı

0
1093

İBB Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından yürütülen “Silivri İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi, Kiptaş 3. Etap Sosyal Konutları Yol Yapım İnşaatı” kapsamında İGDAŞ tarafından güzergâhlardaki kot düşümünden kaynaklı altyapıların yer değişimi işlemine başladı.

İGDAŞ, bölgedeki planlanan yol projeleri sebebiyle şebekesini güçlendirmek için planladığı ancak ertelediği yatırımı da bu proje kapsamında gerçekleştirmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İlçe Yöneticisi İbrahim Kömür ve Meclis Üyesi Elif Yılmazer ile birlikte çalışmaları yerinde ziyaret ederek İGDAŞ Etüd Proje Müdürü Fatih Ünlüuysal’dan devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yer değişimi kapsamında 1.17 km Çelik, 3.9 km Polietilen hat imalatı planlamış olup toplam proje tutarı yaklaşık 2.5 milyon TL’dir.

Projedeki çelik hat imalatları tamamlanmış olup halen sahada eski hattın gazsızlaştırılması, yeni çekilen hattın devreye alınması ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

İGDAŞ altyapı çalışmaları, İBB Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından yol kotlarının hazır hale getirilmesi ile birlikte tüm ekiplerle eş zamanlı olarak devam etmektedir.