Silivri Müjdat Gürsu Stadı Açılıyor

0
1162

İBB, Silivri Müjdat Gürsu Stadında yaptığı yenileme çalışmalarını tamamladı. Zemin, alt yapı, mevcut tribün ve sportif alanların yenilendiği statta, iki bin 800 kişi olan seyirci kapasitesi, yeni tribünle birlikte 4 bin 500 kişiye çıkarıldı. Yapılan çalışmalarla FIFA standartlarına uygun hale getirilen stat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılacağı etkinlikle hizmete sunulacak.

2 BİN 800 KİŞİLİK TRİBÜN YENİLENDİ

Tribündeki koltukların değiştirildiği, tribün altında yer alan sporcu odalarının, soyunma odalarının, hakem odalarının ve tüm teknik alt yapının bakımdan geçirildiği statta, mevcuttaki 2 bin 800 kişilik tribünün üzeri kapatıldı. Stat, engelli sporseverlerin de kullanımına uygun hale getirildi. Stada, bakım ve onarım çalışmalarıyla birlikte bin 700 kişilik üzeri kapalı yeni bir tribün daha yapıldı. Dört bin 500 seyirciye ve daha fazla sporcuya ev sahipliği yapabilecek düzeye getirilen stada yeni tribünle birlikte, 16 adet kulüp odası, toplantı odası, ses sistemi ve canlı yayın odası, kondisyon salonu, büfe, personel odası, depo ve 125 araçlık yeni bir otopark kazandırıldı. Tesiste 68×105 metre ölçülerindeki sahanın çevresinde atletizm koşuları ve yürüyüş için tartan pisti yapıldı. Atletlerin ve vatandaşların hizmetine sunulacak koşu parkuru, standartlara uygun hale getirildi.
Yenileme, bakım ve onarım çalışmalarıyla FIFA standartlarına ulaştırılan İBB Silivri Müjdat Gürsu Stadı bölgedeki bir profesyonel ve 19 amatör futbol kulübünün hizmetine sunulacak. Daha önce olduğu gibi Spor İstanbul tarafından işletilmesi planlanan stat, kulüpler için antrenman merkezi ve müsabakalara ev sahipliği yapacak olmasıyla dikkat çekiyor.

TESİSTEKİ DİĞER SPORTİF ALANLAR DA YENİLENECEK

İBB Silivri Müjdat Gürsu stadı açıldıktan sonra tesisin mevcuttaki diğer spor alanlarında da bakım ve onarım çalışması başlatılacak. Yeni spor alanlarının da kazandırılacağı tesisteki iki adet halı saha tamamen yenilenecek ve üzeri kapatılacak. Açık spor alanlarının yerine 350 metrekarelik fitness salonu ve 110 metrekarelik bir stüdyo salon yapılacak. Halı sahalar için sekiz adet soyunma odasının yapılacağı tesiste, mevcuttaki tenis kortları için de dört adet soyunma odası yapılacak. Çalışmalar tamamlandığında alanların aylık bin 500 kişilik kullanım kapasitesi üç bin kişiye çıkmış olacak.