CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen’den 1 Mayıs Kutlaması

0
650

Cumhuriyet Halk Patisi Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi.

İşçinin emekçinin bayramı 1 Mayıs’a giderken, kapitalist sömürü düzeninin uşaklığını yapan saray düzeninin işçilere, emekçilere, yoksul milyonlara ölümden başka hiçbir şey sunmadığı bir evredeyiz.

Ağır sömürü koşulları, uzun çalışma saatleri, iş güvenliğinin ve işçi sağlığının hiçe sayıldığı mesai biçimleri bir yanda dururken, öte yandan da hakkını arayan emekçiye devlet baskısı ve patron zulmü durmaktadır.

Lebaleb dolu kongrelere güle oynaya gidenler yüzünden virüsün tekrardan pik yaptığı bu dönemde ağır koşullarda işçi ve emekçileri çalışmaya zorlayan, on binlerce işçiyi gerekçesiz işten çıkaran, bir o kadarını da ücretsiz izin dayatmasına maruz bırakanlar, niyetlerini çıplak biçimde dışa vurmuşlardır: İşçi sınıfını virüsün önüne bir yem gibi atmaktadırlar!

Sözde tam kapanma döneminde milyonlarca işçimiz, istihdamının yüzde 61’i çalıştırılmaya devam edecek, emek üretimini sürdürecekler. Fakat lebaleb kongrelerle virüsü en üst noktaya taşıyan iktidar, kapanma sürecinde işçilerimizi çalıştırmaya devam, bayramlarını kutlamaya ise yasak getirmiştir.

Ağırlaşan yaşam koşulları karşısında emeğin sesinden, işçilerimizin haykırışlarından rahatsız olan iktidar onları görmezden gelse de bizler onların gür sesi olmaya, seslerini en üst perdeden dillendirerek hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz. İşçilerimizin haklarını ve hukuklarını korumayı sürdürecek, alın terinin kutsallığını bilerek adil bir hak paylaşımı için mücadele edeceğiz.

Hakça bölüşen, yurttaşlarımızın emeğinin ve alın terinin karşılığını aldığı, iş ve aştan yana politikaların hüküm sürdüğü bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edecek emeğin değeriyle ülkemizi büyüteceğiz.

Yaşasın 1 Mayıs!
Yaşasın işçi sınıfının dayanışması ve kardeşliği!