40 Mesleğe Belge Zorunluluğu

0
659

Mesleki Yeterlilik Kurumu, 40 meslek için daha yeterlilik belgesi şartı getirdi. Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar 10 Nisan 2022’den sonra çalışamayacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 40 meslek için yeterlilik belgesi zorunluluğu getirdi. Meslekler arasında elektrik tesisatçısı, elektrik ve doğal gaz sayaç sökme-takma elemanları, çimento üretim elemanı, tıbbi atık toplayıcısı, mermer doğal taş ocakçısı ve yer altı hazırlık işçisi de yer alıyor.

Yeni eklenen 40 meslekle birlikte, “tehlikeli” ve “çok tehlikeli” sınıfta olup Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğuna sahip meslek sayısı 183’e yükseldi.

İş kazaları açısından yüksek risk grubundaki “tehlikeli” ve “çok tehlikeli” sınıftaki 143 meslekte, belgeli çalışan şartı bulunan Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun (MYK) kararına göre, Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar 10 Nisan 2022’den itibaren çalışamayacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın tebliğiyle Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen 40 meslek şöyle:

Kaynak: 40 mesleğe belge zorunluluğu (gazeteduvar.com.tr)