KESK’lilerin Eşitlik Yürüyüşü Başladı

0
731

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), üyelerine yönelik baskı, ihraç ve sürgünler yaşandığı gerekçesi ile İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı.

KESK’liler “Yaşam hakkı için, eşitlik ve özgürlük için yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz” dedi. KESK ve bağlı iş kollarındaki merkez yürütme kurulu üyelerinin katıldığı yürüyüş dün sabah İstanbul Mecidiyeköy’de bulunan Cevahir İş Merkezi önünden başladı. Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelen KESK üyeleri, sık sık “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “KHK’lar gidecek biz geleceğiz” sloganları attı.


Burada konuşan KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, 5 yıldır yaşanan KHK zulmüne karşı hakları için yola çıktıklarını belirterek, “Çıkardıkları KHK’lar ile binlerce kamu emekçisini sorgusuz sualsiz hiçbir suçlama olmaksızın bir gece attıkları imzalarla işlerinden ettiler. Sadece işlerinden etmekle kalmadılar, eğitim, seyahat, çalışma hakkını gasp ettiler. KHK’larla işten atılmak fişlenmek anlamına geldi. Bir fişleme ile insanların bir daha hiçbir yerde çalışmaması için bu iktidar özelikle uğraştı” dedi. Kadıköy Rıhtım’da yapılan kitlesel açıklamanın ardından İstanbul’dan yola çıkan KESK’liler, sırasıyla, Gebze, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Eskişehir ve Ankara’ya gidecek. Ankara’da Çalışma Bakanlığı önünde gerçekleşecek basın açıklamasının ardından da yürüyüş sonlanacak.

Kaynak: KESK’lilerin eşitlik yürüyüşü başladı (birgun.net)