Silivri Çevre Derneği’nden Tel Örgü Uyarısı

0
1363

Silivri Çevre Derneği başkanı Ali Korsan, Boşnak Bahçe bölgesinde taş düşmesi tehlikelerinden dolayı, önlem amaçlı çekilen tel örgü uygulaması ve burada yaşayan Kerkenez kuşları yuvaları hakkında bildiri yayınladı.

Korsan, Boşnak Bahçe bölgesinde bulunan yarlara ait yuvalarda yaşayan Kerkenez kuşlarının o bölgede yapılan tel örgü uygulamasından dolayı doğal alanlarına yapılan müdahalenin çözüme kavuşturulması için başvuruda bulundu.

6 Yıl önce tespit ettikleri 277 adet kerkenez kuşlarının yuvalarının olduğu kısımlara delikleri daha önce de açılmasını önerdiklerini belirten Korsan, İBB ile görüştüklerini fakat yetkililerden bu konu ile alakalı bir şey yapmayacaklarını, konu ile alakalı kurul kararı olduğu cevabını aldıklarını dile getirdi. İBB’nin kendilerine dernek olarak dilekçe göndermeleri gerektiğini ve bu şekilde kurula sunulabileceğini belirttiklerini söyledi.

Doğal yaşam alanlarına ve yuvalarına zarar vermeden bir uygulama yapılması gerektiğini dile getiren Korsan, bu tarz uygulamalar yapılırken aynı zamanda canlıların da doğal yaşam alanlarının tahrip edildiğini ve bunların göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

DOĞAL YAŞAMI TAHRİP ETMEYELİM…{ATMACALARI} KERKENEZLERİN YAŞAM ALANLARINA DOKUNMAYIN…..

Ali Korsan – Silivri Çevre Derneği Başkanı