Silivri Tarih Derneği’nden Bülten Duyurusu

0
894

Silivri’de faaliyet gösteren Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği tarafından 2-3 hafta bir hem basılı hem de e-bülten olarak yayınlanacak ” Silivri Tarih Derneği Bülteni ” Silivri ile buluşuyor. Bültende Silivri’deki tarihi, kültürel belleğin yanı sıra bölgedeki tarihi ve doğal mirasların durumu, analizler, köşe yazıları ,araştırmalar ve makaleler yer alacak.

Bültenin ilk sayısında son zamanlarda medyada yer alan Değirmenköy Germiyan Kilisesi, Silivri Kent Müzesi, Kurşunlugerme Su Kemeri, Mübadillerin El Kitabı ve Bimarhaneler Tarihi konulu inceleme, araştırma, tespit ve köşe yazıları yer alıyor.

Derneğin web sayfasındaki duyuru metni şöyle;

Bülten; içerisinde tarih, kültürel miras, sanat tarihi, kültür ve toplumsal hafızaya ait bilgi, belge ve yazılarla, iki hafta da bir takipçileriyle buluşacak.

Trakya, Ege Denizi’nin iki yakası ve Anadolu’ya dair kültürel ve toplumsal değerler üzerine araştırma, bilgi, makale ve köşe yazılarının olacağı Silivri Tarih Derneği Bülteni, Silivri’nin tarihi, kültürel ve toplumsal miraslarını tanıtma ve yaşatma mücadelesindeki boşluğu yazılı belge niteliğindeki çalışmasıyla dolduracak.

Bülteni dernek binamızdan , Ataç Kırtasiye ve Kitabevi’nden temin edebilir, web sayfamız ile sosyal medya hesaplarımızdan dijital olarak indirebilir, okuyabilirsiniz.

Bültene ulaşmak isteyenler Silivri Tarih Derneği binasından ya da Ataç Kırtasiye ve Kitabevi’nden temin edebilirler. Ulaşamayanlar için dernek web sayfası ve sosyal medya araçlarında e-bülten halinde PDF erişimine de açık.

Şubat Bülteni #01 PDF – https://drive.google.com/file/d/1MCqDfRT-pY4HaTNam1BrmK71v4n9dwSA/view

Dernek Lokasyonu – https://g.page/silivritarihdernegi?share