SİHAYDER: İlçede Canlı Hayvan Satışı Yasaklansın!

0
763

Silivri Hayvan Haklarını Koruma Derneği SİHAYDER, Silivri’deki Pet Shop mağazalarında hayvan satışının yasaklanmasına yönelik bir çağrıda bulundu. SİHAYDER sayfasından açıklama yayınlayan Şükran Sunç Çakır, ilçedeki Pet Shop mağazalarının vitrinlerinde bir eşya gibi satılmayı bekleyen havyanları korumak ve bu uygulamaları engellemek adına herkesi sağ duyulu olmaya davet etti. Duyuru şu şekilde;

Silivri Belediyesi Başkanlığı’na

İlçemizdeki Pet Shoplar’da canlı hayvan satışı yasaklansın. Pet Shoplar’daki kafeslerde haftalarca satılmak için bekletilen, hatta çoğu zaman aç susuz kalan kedi ve köpekleri bu tehlikeli ortamdan kurtarmak isteyen Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, satışların yasaklanması için ilçe meclisine teklif verdi. Buradan Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a seslenmek istiyoruz. Bu uygulama neden Silivri’de de olmasın?

Bu örnekleri son zamanlarda İstanbul ilçe belediyelerinde sıkça görmekteyiz. Örneğin Beşiktaş Belediyesi.. Silivri’de de Pet Shoplar’da canlı hayvan satışının önüne geçilmesi adına belediyemizin desteğine ihtiyaç duymaktayız. İlçemiz genelinde yakın zamanda sayıları artmaya başlayan Pet Shopların vitrinlerinde satılık eşya gibi sergilenen canlı hayvanları korumak adına bir imza kampanyası başlatmak ve bu konuda kamu oyunun dikkatini çekmek niyetindeyiz. Halkımızdan ve tüm hayvan severlerden ricamız, lütfen sizde konu ile alakalı hassasiyetinizi belirtmek için Silivri Belediyesi’ni etiketleyerek bu paylaşıma destek olmanız.

SİHAYDER

SİLİVRİ HAYVAN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ