Nazım Hikmet Şiirleri İş Sanat’ta

0
678

Atilla Birkiye’nin hazırladığı “Bir Tren Kalkar Haydarpaşa Garı’ndan” başlıklı Nazım Hikmet dinletisi, İş Sanat’ın sosyal medya hesapları ile internet sitesinden yayımlandı. Sezon sonuna kadar ücretsiz izlenebilecek olan dinletide şiirleri Tilbe Saran, Hümay Güldağ, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek seslendirdi.

 İş Sanat’taki dinleti serisinin bu ayki konuğu Nazım Hikmet oldu. Atilla Birkiye’nin hazırladığı “Bir Tren Kalkar Haydarpaşa Garı’ndan” başlıklı dinletiyi Mehmet Birkiye sahneye uyarladı, müzik yönetmenliğini Serdar Yalçın üstlendi.

Nazım Hikmet’in 1940’larda yazdığı ‘Memleketimden İnsan Manzaraları’ eserinden bir seçkiyle sunulan Bir Tren Kalkar Haydarpaşa Garı’ndan başlıklı dinletide şiirleri Tilbe Saran, Hümay Güldağ, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek seslendirdi. İş Kuleleri Salonu’nda seyircisiz olarak kaydedilen ve İş Sanat’ın sosyal medya hesapları ile internet sitesinden 14 Aralık günü yayımlanan etkinlik, sezon sonuna kadar ücretsiz izlenebilecek.

İş Sanat’ın aralık ayındaki diğer etkinlikleri de çevrimiçi olarak izleyicilerle buluşmaya devam edecek. İş Sanat Okuma Tiyatrosu’nda William Shakespeare’in ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ ve ‘Kuru Gürültü’ eserlerinden seçilmiş bölümler, 23 ve 30 Aralık’ta yayımlanacak. İş Sanat Masal Tiyatrosu’nda Çizmeli Kedi 20 Aralık’ta ve Jack ve Fasulye Sırığı 27 Aralık’ta küçük yaştaki izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Yazarının Sesinden serisinde bu ay Yavuz Ekinci ‘Bana İsmail Deyin’ ve Sinan Tuzcu ‘Böcek’ kitaplarıyla 21 ve 28 Aralık’ta yayında olacak. Semplice Quartet İyi ki Doğdun Beethoven başlıklı konseriyle 17 Aralık’ta, Iraz Yıldız 22 Aralık’ta, Çayeli’nden Öteye Karadeniz Ezgileri projesiyle Ayşenur Kolivar 26 Aralık’ta, Murat Karahan ile Yeni Yıl Konseri 31 Aralık’ta sanatseverlerle buluşacak. Tüm konser ve dinletiler saat 20.30, çocuk etkinlikleri ise saat 15.00’ten itibaren yayında olacak.

Kaynak: Nazım Hikmet şiirleri İş Sanat’ta (gazeteduvar.com.tr)