‘Sanatın Saati Olmaz’ Diyen Sanatçılardan Sessiz Eylem

0
652

“Sanatın saati olmaz” diyerek bir araya gelen sanatçılar İzmir’de saat 22:00 itibariyle sessiz ve sosyal mesafe kurallarına uygun eylem gerçekleştirdiler. Sanatçılar, “Hayatı değil, Covid-19’u bitirin” dedi.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle geçtiğimiz aylarda ülke genelinde kafe ve eğlence yerlerinde de saat 24:00’ten sonra müzik yayını yapılması yasaklanmasının ardından bu haftadan itibaren kafe ve restoranlar dahil birçok işyerinim saat 22:00’den itibaren kapatılacağı kararı alındı.

Hali hazırda ekonomik zorluklar yaşayan müzisyenlerin pandemi ile birlikte çok daha kötü duruma geldi, işsiz kaldı, enstrümanlarını satmak zorunda kaldı. 100’den fazla müzisyen ise pandemi sürecinde yaşadığı geçim sıkıntısı nedeniyle yaşamına son verdi.

“Sanatın saati olmaz” ismiyle bir araya gelen müzisyen, tiyatro sanatçısı ve bar işletmecileri İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde hergün saat 22:00’de sessiz ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir eylem gerçekleştiriyor.

Gece 22.00’den sonra getirilen kısıtlamalara karşı bir araya gelen sanatçıların talepleri şöyle:

►Mekanların 22:00 itibariyle kapanmasına ilişkin getirilen düzenlemenin geri çekilmesi

►Yaşamını kültür-sanat ve eğlence üretiminden idame ettiren mekan çalışanları, işletmeciler, sanatçılar, esnaf, taksici, gece işçileri vs. içi maddi destek sağlanması

►Her kriz durumunda bedelin kültür-sanat ve eğlence sektörünü etkileyecek şekilde ödetilmesinin önüne geçilmesi

Kaynak: https://www.birgunatin-saati-olmaz-diyen-sanatcilardan-sessiz-eylem-322013.net/haber/san