Geçmiş Olsun: Dipsiz Göl Çamur Oldu

0
844

Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda bulunan ve define kazısı nedeniyle doğallığını yitiren Dipsiz Göl için geri dönüş mümkün değil…

Dipsiz Göl’ün eski haline gelmesinin mümkün olmadığını belirten uzmanlar “Derisini yüzdüler, dokularını kaybettirdiler. Oranın artık sadece adı dipsiz” değerlendirmesinde bulundu.

Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda define kazısı sonucu yok olan Dipsiz Göl, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gümüşhane Valiliği’nin yürüttüğü eylem planı kapsamındaki çalışmalarla yeniden eski haline döndürülmeye çalışılıyordu.

Çalışmalar kapsamında eriyen kar ve yağışlarla dolması beklenen gölde istenilen sonuç elde edilemeyince yakındaki bir dereden su takviyesi yapıldı.

Ancak Dipsiz Göl’ün artık sadece ‘su birikintisi’ olduğunu söyleyen göl uzmanı Doç. Dr. Erol Kesici şunları söyledi: “Dipsiz Göl’ün eski haline geldiğinden bahsediliyor. Dışarıdan su verilerek eski haline gelmesi mümkün değil. Suyun rengi çok bulanık bir halde. Bu durum bilime aykırı. Gölün her tarafını mahvettiler. Derisini yüzdüler, dokularını kaybettirdiler.


Kaynak: https://www.gazeteduvar.com.tr/gecmis-olsun-dipsiz-gol-camur-oldu-galeri-1500345