Berker Esen: Anadolu Halkı ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ Diyerek Hak Ettiği Egemenlik ve Bağımsızlığını Kazanmıştır

0
724

CHP İlçe Başkanı Berker Esen İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Millî Mücadele Şehidi Gazeteci Hasan Tahsin’in bağımsızlık ve hürriyet adına attığı kurşunla Milli Mücadele’nin ilk adımı İzmir’de atılmış ardından tüm Anadolu’da direniş başlamıştır. Anadolu halkı ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek hak ettiği egemenlik ve bağımsızlığını kazanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık savaşının kazanılması ve Cumhuriyetin ilan edilmesi, Türk halkının makus talihini tersine çevirmiş, Türk halkı için 3 yıl 4 ay doğmayan güneş 9 Eylül’de İzmir’de yeniden doğmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuruyla yola çıkmasıyla başlayan milli mücadelemiz, İzmir’de düşmanın denize dökülmesiyle son buldu. Milletimiz ateşle ve kanla imtihanından büyük bir zaferle çıktı. 9 Eylül 1922’de, emperyalizme ve emperyalizmin işbirlikçilerine karşı, dünyada verilen en şanlı mücadeleyi milletimiz kazandı. Tüm mazlum milletlere umut oldu. Milletimiz, “Dörtnala gelip Uzak Asya’dan, Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan, bu memleket bizim” diye tüm dünyaya haykırdı.

Bundan tam 98 yıl önce; İzmir Hükümet Konağı’na şanlı bayrağımızı çeken Teğmen Ali Rıza’yı, Yüzbaşı Şerafettin’i, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın isimli isimsiz tüm kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi, cephelere canla, başla silah taşıyan fedakâr analarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Berker ESEN
                CHP Silivri İlçe Başkanı