TESK, Altı Aydır İş Yapamayan Kantincilere Destek İstedi

0
647

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Covid-19 salgınından olumsuz etkilenen kantincilerin desteklenmesini istedi.

AA’da yer alan habere göre, yazılı açıklama yayınlan Palandöken, vaka sayılarının hızla artması nedeniyle kantinci esnafının okulların açılıp açılmayacağı hususunda ‘diken üstünde’ olduğunu bildirdi.

Salgın sürecinde eğitim öğretime ara verilmesi nedeniyle altı aydır iş yapamayan kantinci esnafının mağdur olduğunu, birikmiş işyeri ve ev kirası, elektrik, su, ısınma, vergi ve işçi ücreti, Bağ-Kur, SGK ve diğer borçlarını ödeyemez duruma geldiğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

“Kantinci esnafımızın mağduriyeti göz önünde bulundurularak ekmek teknelerinin korunması için desteklenmeleri gerekiyor. Çok zor bir yıl geçiren kantinci esnafımız, bu eğitim öğretim yılında kira vermemeli, çalışmadıkları süredeki elektrik ve su faturalarından muaf tutulmalı. Kantinci esnafının sosyal güvenlik primlerinin bir yıl boyunca alınmaması gerekiyor. Okullar örgün eğitime geçmezse dükkanı kapalı kalacak kantinci esnafımızın geçinebilmesi için nakdi destek verilmeli.”

Kaynak: http://www.diken.com.tr/tesk-alti-aydir-is-yapamayan-kantincilere-destek-istedi/