Silivri Belediyesi Çiftçilere Tohumluk Arpa Dağıttı

0
753

Silivri Belediyesi tarafından 300 dönüm belediye arazisine ekilen tohumluk arpalar, hasat ve sertifika işlemlerinin ardından Kavaklı Mahallesinde düzenlenen törenle 500 çiftçiye ücretsiz dağıtıldı. Başkan Yılmaz, “Bir sonraki yıl 3.000 ton elde edilecek tohumlar ile 10 Milyonluk bir destek sağlamış olacağız” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Çiftçiye Tohum Desteği Projesi” kapsamında Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından belediyeye ait arazilere ekilen 300 dönüm tohumluk arpalar, hasat ve sertifika işlemlerinin tamamlanmasının ardından küçük ve orta ölçekli 500 çiftçiye ücretsiz dağıtıldı. Kavaklı Mahalle stadında düzenlenen dağıtım töreni ile 100 ton arpa traktörlere yüklenerek uğurlandı.

Sertifikalı yerli ve milli arpa tohumlarının çiftçiyle buluştuğu törene Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İskender Kuloğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, Yağlı Tohumlar Kooperatif Müdürü Gökmen Esin, Önder Çiftçi Derneği Başkanı Metin Oral ve çok sayıda çiftçi katıldı.