Köşe Yazısı | Gelecek Parti Silivri’de Ne Kadar Oy Alır?

0
1219

Gelecek Partisi, Silivri 1. Olağan Kongresini geçtiğimiz Pazar günü yaptı.

Siyaset yaptığınız parti bir ideoloji partisi değilse ve yeni kurulmuş hatta iktidar partisinden kopmalar sonucu oluşmuş bir parti ise bu pandemi döneminde muhtemelen toplayacağınız kalabalık bu kadar olur.

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Dr. Ümit Bayatlı Silivri siyasetini bilen bir siyasetçi ve arkasında Silivri’de  (Eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan dahil ) beraber siyaset yaptığı arkadaşlarından da daha çok göz önünde ve Silivri’de küçümsenmeyecek bir oy potansiyeline sahip aynı zamanda İstanbul siyasetinde de söz sahibi olan Metin Karakaş var.

Metin Karakaş doğduğu bölgenin tüm gelenek ve göreneklerini bilen ve yaşayan biri.. Düğün, cenaze, mevlit, açılış ne olursa olsun Metin Karakaş orada, bakalım bu artıları sandıkta oya dönüşür mü bilinmez.

Bu yazıyı yazarken daha önce okuduğum bir yazı aklıma geldi  ‘Ege bölgesinin bir köyüne Hidroelektrik Santralı kurulacakmış, köylüler buna karşı çıkmak istiyorlar ama nasıl yapacağını bilmedikleri için fazlada seslerini çıkartmıyorlar. Ne zaman ki HES ‘in yapılacağı basında çıkınca İstanbul’da birkaç çevre gönüllüsü ve Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) birkaç üyesi köye gider ve köylülerle birlikte mücadeleye başlarlar. TKP’liler köylülere avukatlar bulur, Ankara’ya bakanlık yetkilileri ile görüşmek için bütün konaklama masrafları karşılarlar ve sonuçta davayı köylüler kazanır, HES köye kurulmaz. TKP’liler ve köylülerin arasında sıkı bir dostluk oluşur, derken genel seçimlerin zaman gelir ve köyde sandıklar açılınca çıkan sonuç Genç Parti birinci, CHP ikinci,. TKP ise sadece 3 oy alır.’

 Sizce sandıklar açılınca Gelecek Parti ne kadar oy alacak?

Faysal Bulut