Köşe Yazısı | Silivri ‘de Spor Sadece Futbol mu?

0
1555

Silivrispor tam gündemden düşmüşken Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın Basın Toplantısındaki açıklamaları sonrası Silivrispor tekrar gündem oldu.
Silivri aslında spor bakımından İstanbul’un en şanslı ilçesi diyebiliriz.
Silivri de çok sayıda spor salonu mevcut ve bu salonlar akşam 22.00-23.00’e kadar dolu ve her dalda genç ve çocuk sporcular antrenman yapıyorlar. Silivri’de çok yetenekli sporcular var ama maalesef ilgisizlikten dolayı bir yere gelemiyorlar. Silivri’de bir İsmet Karabulut var Silivri’nin tek A Milli sporcusu ona bile sahip çıkamadık, İsmet Karabulut Silivri’de en az Silivrispor futbol takımı kadar değerli bir markadır. Atatürk’ün tarif ettiği sporcu kimliğini fazlasıyla taşımaktadır. İsmet Karabulut şu an Edirne’de ki bir kulübün sporcusu olarak müsabakalara çıkıyor ve sayısız madalya kazanıyor.
Taekwondo’da belki Silivri’den başka hiçbir ilçede bu kadar sporcu yoktur, bunların içinde Halil Eren Muslu, Berra, Begüm Gören kardeşler, Betül Özcan, Şahsenem Çelik ve adını sayamadığımız diğer sporcular.
Karatede Serkan Tekgül hocanın kazandığı kupalar sanırım hiçbir kulüpte yoktur.
Okçular gecen sene yaptıkları müsabakalarda çok iyi dereceler yapmışlardı.
Çağrıbey Ortaokulu voleybol takımının başarılarıyla hep gurur duyduk.
Silivri’de ilk defa Sercan Şipka yönetiminde atletizm de İstanbul’da iki, üç sporcumuz derece yaptı.
Bu sporcular müsabakalara gitmek için kendi ailelerinin katkıları ile müsabakalara gidiyor, ailelerinin kısıtlı bütçeleri yüzünden İstanbul dışında yapılan müsabakalara bir gün fazla otel parası vermemek için müsabakaların başlandığı gün salonda oluyorlar ve müsabakalara yorgun çıkıyorlar, kaldıkları günleri ya pansiyonlarda ya da kötü otellerde kalıyorlar. Gelin belediyeden Silivrispora bir şeyler isterken bu sporcularımızı da unutmayalım.

Faysal Bulut