Silivri Çevre Derneği’nden 1 Mayıs Açıklaması

0
1492

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısıyla Silivri Çevre Derneği sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Açıklamasında Neo kapitalist diktatörlük döneminde ekmek kavgasının bile bireysel olarak verildiği ve en fazla ailesel bir grupla yürütüldüğünü ifade eden dernek yönetim kurulu üyeleri, sınıfsal dayanışmanın yok olmuş olduğunu ifade etti.

Açıklama şu şekilde;

Neokapitalist diktatörlük döneminde ekmek kavgası bile bireysel olarak veriliyor en fazla ailesel bir grupla yürütülüyor. Sınıfsal dayanışma yokolmuş durumda. Biz çevrecilerin önemli temeli köylüler ise topraktan besin üreticiliği konumundan hızla uzaklaştırıldı. Kentlerde bireyler aileler tarımsal besin üretiminden habersiz hale getirildiler.


Kent yaşamı çökse salgından markettler ürün sunamaz hale gelse ve veya doğada yalnız kalsa hangi otun kökün yendiğini bilmediği için açlıktan ölecek onbinlerce insanın varlığı bu neokapitalist sisteme derhal son vdrilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor.


Biz yaşam savunucuları için bu gerçeklik karşısında tüm bireylerin kendileri ve diğer birlikte yaşadığımız canlılar için besin üretimini doğrudan gerçekleştirecek bir yaşam tarzına geçmemizi öneriyorum.
Artık marul soğan sarmısak domates kabak patlıcanı… herkes kent koşullarında dahi çatılarda balkonlarda saksılarda ve dahi kaldırımlarda yetiştirmeyi başlatmalıyız.

Kaldı ki böylelikle yönetimin sahte besin üretimi seferberliğini bu girişimlerle de gözlerönüne serebiliriz.

Başkalarına besin açıdından bağımlı insan kim olursa olsun ÖZGÜR olamaz.

Tüm bireylerin kendi en temel besinini kendisinin üretebileceği koşulları savunmayan ve sağlamayan hiçbir ideoloji iktisat teorisi vb görüş ve düşünceler asla yaşam savunucusu olamaz.


Bireyin yalnız kaldığında yaşamını sürdürebileceği koşulları sağlamayı temel alan bir sistem kurmak zorundayız. Bu 1 mayıs koşullarında deneylerimizden ve pandemiden çıkartılacak en önemli ekoloji teorisi bu olabilir.


Silivri Çevre Derneği