Silivri’de Taksi, Minibüs ve Dolmuşlar Dezenfekte Ediliyor

0
1540

İBB, Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun açıkladığı 100 yeni dezenfekte istasyonunun 46’sını oluşturdu. Yarın hizmete başlayan 46 istasyonda; minibüs, taksi ve dolmuşlara yönelik dezenfekte çalışması gerçekleştiriliyor. Bu hafta içinde istasyon sayısı 100’e çıkarılacak.

46 mobil dezenfekte istasyonundan birisi de Silivrimiz’de hizmet vermeye başladı. Silivrimiz’in tüm taksi ve dolmuş esnaflarını Piri Mehmet Paşa Mahallesi Osman Onbaşı Sok. No: 21/A adresinde hizmet veren Aslı Oto Yıkama ve Kuaför’e kurduğumuz mobil dezenfektasyon ünitesine bekliyoruz.

İstanbul’da Koronavirüs ile mücadelesini aralıksız sürdüren İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’da dezenfekte edilmemiş tek bir toplu taşıma aracı bile bırakmayacağız. Tüm şoför arkadaşlarımızı istasyonlarımıza davet ediyoruz” diyerek, hizmet binaları, ibadethaneler, meydanlar, metro, metrobüs, otobüs ve vapurlardan sonra diğer toplu ulaşım araçları içinde mobil dezenfekte istasyonu kurulması talimatını verdi.

İBB Sağlık ve Ulaşım Daire Başkanlıklarının birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında, yarın şehrin çeşitli noktalarında 46 mobil ve sabit dezenfektasyon istasyonu hizmete girdi. Böylece İstanbul’da toplu ulaşım hizmeti veren minibüs, taksi ve taksi dolmuş araçları da Koronavirüs’e karşı dezenfekte edilmeye başlanacak.

İstanbul’un birçok noktasında hizmet veren araç yıkama ve oto kuaförü ile anlaşan İBB, minibüsler için ise Topkapı, Şirinevler, Esenler Otogar, Kadıköy Ana Minibüs Durakları, Pendik Ana Minibüs Duraklarında noktalar oluşturdu.
Bu noktalarda ki dezenfetke çalışmaları bir kaç dakika sürecek, ayrıca şoför ve yolcular için herhangi bir tehlike oluşturmuyor. Dezenfektesi yapılan araçlara, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından dezenfekte edilmiştir” yazılı çıkartma yapıştırılacak.

Çalışmalarda İBB Sağlık Daire Başkanlığı’ndan onaylı ve hastanelerin yoğun bakımında kullanılan bir ürün olan dezenfektasyon ürünleri kullanılacak. Bu ürünler, uygulama sonrası araçların uzun süre havalandırılmasına gerek bırakmıyor ve 1 aya kadar dezenfektasyon sağlıyor.