Belediyeden Alışveriş Desteği

0
1257

Silivri Belediyesi koronavirüse karşı önlem çalışmalarına devam ederken, 65 yaş üstü vatandaşların evden çıkmalarına kısıtlama getirilmesi üzerine temel ihtiyaçları belediye ekipleri tarafından kapılarına ulaştırılıyor.

Türkiye genelinde koronavirüse karşı önlem çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge ile 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların evden çıkmalarına kısıtlama getirildi. Silivri Belediyesi, yayınlanan genelgenin ardından ilçede yaşayan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın talimatı ile kurulan özel ekip, talep edilmesi halinde mağdur vatandaşların alışverişlerini yapıyor. Silivri Belediyesi Çağrı Merkezini arayan vatandaşlardan isim ve adres bilgisi alınarak ilaç, gıda ve zorunlu ihtiyaçlarına yönelik alışverişleri yapılıyor ve kapılarına kadar ulaştırılıyor.

BAŞKAN YILMAZ: “SİZ EVDE KALIN BİZ HAZIRIZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, hizmet ile ilgili bilgilendirme yaparak, “Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, İçişleri Bakanlığımız tarafından 65 yaş ve üstü olan, ayrıca kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın dışarıya çıkmalarına yönelik sınırlandırma getirilmiştir. Silivri Belediye Başkanlığı olarak, vatandaşlarımızın zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması için hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Belediyemizin 444 20 47 numarasını arayarak gıda, ilaç ve benzeri ihtiyaçlarınızın giderilmesi adına personellerimiz emrinizdedir. Vatandaşlarımızın sağlığı düşünülerek alınan bu kararın anlayışla karşılanması gerektiğini ifade ediyor, saygılar sunuyorum.”

MAHALLELERDE TESPİT ÇALIŞMASI

Diğer yandan mahallelerdeki tespitler de muhtarlıklar vasıtasıyla yerine getiriliyor. Silivri Belediyesi ile koordine içerisinde olan mahalle muhtarları ihtiyaç sahibi ailelerin belirlenmesi için yapılan çalışmalara katkı sağlarken, zor durumdaki vatandaşların ihtiyaçları hususunda araştırma yaparak Silivri Belediyesi ekiplerine aktarıyor. 

NASIL EKİP TALEP EDİLİR?

65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar 444 20 47’yi arayarak 1341/1342 numaralı dahili telefonlardan bilgi alabilir, iletişim bilgilerini vererek kapılarına ekip talebinde bulunabilirler.