Dezenfekte İşlemi Durak ve Parklarda Devam Ediyor

0
1075

Silivri Belediyesi koronavirüse karşı alınan önlem çalışmaları kapsamında ilçe genelindeki minibüs durakları, çocuk parkları ve sosyal alanlarda dezenfekte işlemine devam ediyor.

Silivri Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere yönelik ilçe gelendeki çalışmalarını sürdürüyor. Destek Hizmetleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler ile Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, eş zamanlı olarak dezenfekte işlemlerine devam ediyor. İlk olarak kamu hizmet binalarını ilaçlayan ekipler, ardından ibadethanelerde çalışmalarına devam ederek vatandaşların sağlıklı ortamda hizmet alabilmesi için gerekli hazırlıklarını tamamladı. Dezenfeksiyon faaliyetleri kapsamında ilgili kurumlar ile koordinasyon sağlanarak toplu taşıma araçları da ilaçlandı. Silivri – Yenibosna arası sefer yapan halk otobüsleri ile mahalleler arası taşıma yapan minibüsler dezenfekte edildi. Gruplar halinde sahada bulunan belediye ekipler çocuk parkları, otobüs ve minibüs durakları ve çöp konteynerlerindeki işlemlerinde sona yaklaştı.

BELEDİYE PERSONELİNE İDARİ İZİN

Diğer yandan tedbir çalışmaları kapsamında Silivri Belediye personellerinden hamilelerin, yasal süt izni kullananların, engelli çalışanların, yönetici pozisyonundakiler hariç, 60 yaş ve üzerinde olanların, Sağlık Bakanlığının belirlediği dezavantajlı grupların (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diyabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 16/03/2020 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere kontrollü bir şekilde 12 gün idari izinli sayıldı.