Öğrenciler Başkan Yılmaz’la Hayat Bilgisi Dersi İşledi

0
1617

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Mektebim İlkokulu üçüncü sınıf öğrencilerini Belediye Meclis Salonu’nda misafir etti. Hayat Bilgisi dersinin “Ülkemizde Yönetim” ünitesini işleyen öğrenciler, kendi taleplerini de Başkan Yılmaz’a ilettiler.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Mektebim Okulları Silivri İlkokulu öğrencilerini Belediye Meclis Salonu’nda misafir etti. Hayat Bilgisi dersinin “Ülkemizde Yönetim” ünitesini Başkan Yılmaz ile birlikte işleyen öğrenciler, tek tek söz alarak ilçede eksik buldukları konuları ve kendi taleplerini iletti. Yüzme havuzu, yaşlıların bakımı, ihtiyaç sahibi ailelere yardım gibi sosyal konuların yanı sıra trafik, yapılaşma, sokak hayvanları, bisiklet yolları, temizlik hizmetleri ve depreme dayanıklı evler gibi birçok konu öğrencilerin gündeminde yer aldı. Sorularını özgürce yönelten öğrencilerden Yusuf, gelecekte belediye başkanı olmak istediğini ifade ederek Başkan Yılmaz’ın daveti üzerine Meclis Başkanı koltuğuna oturdu.

BAŞKAN YILMAZ: “ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN EŞİT FAYDALANMALI, BİZ BUNU GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

“İlkokulda benim de en sevdiğim derslerden biri Hayat Bilgisi dersiydi. Matematik öğrenebiliriz, Türkçe öğrenebiliriz ama en önemli derslerden biri; bizi hayata hazırlayan, aileye, topluma ve sosyal yaşama hazırlayan Hayat Bilgisi.” diyerek konuşmasına başlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, öğrencilere ülkenin yönetim şekli ve yerel yönetimler hakkında bilgiler verdi. Çocukların eşit hizmet almalarının önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: “Çocuklar ve gençler bu ülkenin yarınları. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti yaşatacak, ileriye taşıyacak ve Türkiye’nin muasır medeniyetlerin üzerine çıkmasını sağlayacak olanlar, bu ülkede yetişen gençler ve çocuklar olacak. Silivri Belediye Başkanı olarak sizlere çok ama çok önem veriyorum. İlçe merkezine uzak mahallelerimizde köy okullarımız var. Öğretmenleriniz sizleri oralara götürerek kardeş okullar oluşturur. 13 köy okulumuz var ve bu okulların birçoğunda kütüphane, bilgisayar odası ve tiyatro salonu yok. Biz tüm köy okullarına kütüphane, bilgisayar odası ve tiyatro salonu yapıyoruz. Herkesin eğitim alanında eşit hizmet alma hakkı var. Yine biz eşit hizmetten yararlanamayan çocuklara da bu hizmetleri götürüyoruz. Hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. Hayat Bilgisi dersinde temizlik ve kişisel bakım konuları da yer alıyor. Öğretmenlerinizin, annelerinizin ve babalarınızın bu konularda söylediklerini dinleyin. Bütün çocuklarımın gözlerinden öpüyorum, ne iyi ettiniz de geldiniz.”

ÇOCUKLARA NUTUK HEDİYE EDİLDİ

Özel Mektebim Okulları Silivri İlkokulu Müdürü Mustafa Özkan, dersi meclis salonunda işleme imkânı sunduğu ve katılım gösterdiği için Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a teşekkürlerini ileterek, “Ülkemizde Yönetim konusunu işliyorduk. Tabi bunun içerisine ilçe belediyeleri de giriyor. Öğrencilerimiz merak ettiler; ‘Belediye başkanımızla tanışabilir miyiz?’ dediler. Okulumuzu ziyaret ettiğinizde sizi göremedikleri için üzülen öğrencilerimiz olmuştu. Biz de sizin kabulünüz ile üzülen öğrencilerimize ilaç olduk. Bizlere vakit ayırdığınız için öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.” dedi. Öğrencilerin teşekkür çiçeği hediye ettiği Başkan Yılmaz da miniklere “Çocuklar için Nutuk” ve meyve suyu hediye etti. Öğrenciler, kendi elleri ile hazırladıkları, içerisinde istekleri ve hayalleri yer alan mektupları Başkan Yılmaz’a takdim etti.