Komünist Şair Nazım Hikmet Ran’ın 118.Yaş Günü Silivri’de Kutlandı

0
1081

Nazım Hikmet haftası sebebiyle 118. Yaş gününde Komünist Şair ve Yazar Nazım Hikmet Ran’ın 118. Yaşı Silivri’de kutlandı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi , Eğitim Sen Silivri Temsilciliği ile Kardelen Organizasyon çalışmasıyla düzenlenen etkinlikte şiir dinletileri, türküler ve konuşmalarla Nazım hatırlandı.

Salonun tamamının dolduğu etkinlikte programın sunumunu Berfin Yılmaz gerçekleştirdi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi Başkanı aynı zamanda Silivri Belediyesi CHP Grubu Meclis Üyesi Süheyl Kırgıcı’nın konuşmasıyla başlayan etkinlikte Gülçin Elgin ve Ramazan Gecenoğlu ile Kardelen Şiir dinletisi etkinlikte Nazım Hikmet’in şiirleriyle hatırlanacak bir gece yaşattı.

Kardelen Sürücü Kursu ortaklarından Süheyl Kırgıcı’nın eşi değerli Öznur Dinçel Kırgıcı’da şiirleri ile bu güzel geceye katkılarını sundu.

Aynı zamanda yapılan Müzik Dinletisi ile Grup İsyan Ateşi emekçileri geceyi ısıtarak şuan açlık grevinde olan Grup Yorum üyelerine de selam gönderdi.

Bir çok siyasi parti ve STK temsilcilerinin de katıldığı etkinliğin kapanış konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Eğitim-Sen Şube Başkanı Caner Erdoğan, tüm davetlilere katılımlarındam dolayı teşekkür ederek emekli olan eğitim emekçilerine plaketlerini ve sanaçılara çiceklerini Meclis Üyesi Süheyl Kırgıcı ile birlikte takdim ettiler.