Başkan Yılmaz Akıllı Şehirler Kongresine Katıldı

0
696

Türkiye Belediyeler Birliği’nin düzenlediği “Akıllı Şehirler ve Belediyeler” kongresi başladı. Açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği kongre ve sergiye Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin düzenlediği “Akıllı Şehirler ve Belediyeler” kongresi başladı. 15-16 Ocak tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen kongre ve serginin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Temel ulaşım, aydınlatma, güvenlik ve elektronik ödeme gibi hizmetlerde akıllı uygulamaların kullanılması ile belediyelerin hizmet kalitesini arttırması ve bu uygulamaların yaygınlaştırılmasının hedeflendiği kongreye büyükşehir belediye başkanları, ilçe belediye başkanları ve alanında uzman yöneticilerin yanı sıra 31 ülkeden misafirler katıldı. TBB Encümen Üyesi olan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın da yakından takip ettiği kongrenin birinci gününde; “Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı 2020-2023, Akıllı Şehirler için Temel Politikalar, TÜBİTAK – TBB Olgunluk Değerlendirme Uygulama İşbirliği Protokolü İmza Töreni, Yenilikçi Yerel Politikalarla Dönüşen Şehirlerimiz, Akıllı Şehirler ve Uluslararası İşbirliği” üzerine konuşmalar gerçekleştirildi. Programın ikinci gününde ise paneller ve seminerler yer alıyor.

Akıllı Şehirler Nedir?

Akıllı Şehirler, yeni teknolojiler ve yenilikçi yaklaşımlar vasıtasıyla sınırlı kaynaklarını etkin kullanarak gelecekteki problem ve ihtiyaçlara çözümler üreten, çevreye ve doğal kaynaklara saygılı, insan hayatına değer katan ve yaşam kalitesini iyileştiren şehirlerdir. Belediye hizmetlerinin daha az maliyetle daha verimli şekilde gerçekleşmesini sağlayan akıllı teknolojiler, belediyelerin vatandaşa daha etkin hizmet sunmalarına imkân tanımaktadır. Nesnelerin interneti ve ileri teknolojiler, kentlerimizde yaşamı yeni bir boyuta taşımaktadır. Hâlihazırda birçok belediyede kullanılmaya başlanan akıllı şehir uygulamaları daha çok çevre, ulaşım, yönetişim, güvenlik, sağlık ve coğrafi bilgi sistemleri alanlarında yoğunlaşmaktadır.