Öldürülen Köpek İle İlgili Skandal Gelişme

0
866

Silivri’de bir polis memurunun silahla vurduğu ve ölümüne sebep olduğu köpek ile ilgili skandal bir gelişme yaşandı.

HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı skandalı sosyal medya hesabından duyurdu.

Silivri’de bir polis memurunun silahla vurduğu ve ölümüne sebep olduğu köpek ile ilgili skandal nitelikte bir gelişme yaşandı. Silivri Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne götürülen köpek, burada düzenlenen otopsi raporunun ardından, karnesi ve aşıları tam ve eksiksiz olmasına rağmen ve kuduz iddiası bulunmadığı halde Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne ve “kuduz şüphesi” bilgisi geçilerek gönderildi. Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü ise soruşturması devam eden ve tamamlanmamış olan köpeği yakarak yok etti ve böylece dosyada en önemli delil ve olayın mağduru köpek ortadan kaldırıldı.

Dosyada müdahil ve müşteki sıfatıyla yer alan derneğimizce yapılan araştırmalarda Cumhuriyet Savcılığının böyle bir talimatı olmadığı öğrenildi. Silivri İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri köpeği vücut bütünlüğünü bozmadan sevk ettiklerini belirtiyor. Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü ise kendilerine gönderilen köpeğin evraklarında ve üst yazısında “Kurşunlandığına dair bir ibare, adli soruşturma konusu” gibi bilgilerin yer almadığını, sadece “kuduz şüphesi” ile sevk geldiğini, bu yönüyle bir otopsi talebinin de kendilerine iletilmediğini ve mevzuat gereği kuduz şüphesi ile bildirildiğinden işlemleri yapıldıktan sonra yakarak imha ettiklerini belirtiyor.

Sağlığında korunamayan bu canımızın manevi varlığını da koruyamadık. Ailesi mezarını bile yapamadı. Kendilerinden habersiz, sessiz sedasız, dosyaya taraf olan bizlerden gizlenerek alelacele yok ettiler! Sorumlusu kimse hesap versin! Aceleniz neydi, neden yok ettiniz? Karnesi olan, aşıları tam bu köpek ile ilgili ortada hiç bir kuduz şüphesi yokken bu köpeği neden kaçırdınız? Yarın ön incelemeye itiraz edilmesi gerekir yahut tekrar otopsi talep etmemiz gerekir ise hukuken delil olan o köpek nasıl olur da savcıdan habersiz ortadan kaybolabilir? Kim bunun sorumlusu? Bu olayda delil karartmaya teşebbüs eden gizli bir el mi var? Nasıl böyle skandal bir uygulamaya daha soruşturmanın başında gidilebildi?