Süleyman Gençoğlu’nun Projesi Tekrar Gündemde

0
5016

Önceki dönemlerde Silivrispor’un ikinci başkanlık görevini üstlenen Süleyman Gençoğlu, son dönemlerde Silivri Stadı ile alakalı gelişmeler hakkında Ahmet Ermiş’e konuştu.

Geçmiş dönem Silivrispor ikinci başkanı Süleyman Gençoğlu’nun kendi imkanları ile büyük emekler vererek hazırlattığı proje, geçen günler Ahmet Ermiş’e verdiği röportajla tekrar gündeme geldi.

Daha önceleri Onaylanması imkansız gözüyle bakılan proje, Spor Bakanlığı ve İl Spor Müdürlüğü yetkililerine ve dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar gitmiş harekete geçilmesi için talimat verilmişti. Yine geçen haftalarda Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçemize gelen yetkililer ile birlikte depremde hasar gören ve bakanlığın yıkım onayı verdiği Silivri Stadı’nı gezmişti.

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yıkılan stadın yerine Kültür Merkezi, Hükmet Konağı ve Millet Bahçesi projesini İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu veŞehircilik Bakanı Murat Kurum ile paylaşarak destek istemişti. Bu proje ile tüm Silivri Belediyesi Birimlerini, resmi ofisleri bir araya toplamayı amaçlayan, gençlerin kültür ve sanat ile buluşabileceği büyük bir planlamayı amaçlayan Volkan Yılmaz’a Süleyman Gençoğlu’ndan destek geldi.

Son günlerde ise Silivri Stadı’nın yıkımı ile alakalı çıkan haberler hakkında Gençoğlu, Yörüngehaber’e verdiği röportajda şunları söyledi;

“ Konuyu daha önce kimseyle konuşmadım. Basından takip ettiğim kadarıyla ilçe stadımızın yıkımı için gerekli izinler alınmış. Tabi mecburi bir yıkım olacağı için buna söylenecek pek bir şey yok. Açıkçası depremde zarar görmemiş olsa bile nüfusu 200 Bine yaklaşmış ilçemizin eski bir komplekse sahip olması tartışmaya açık başka bir konudur. Silivri Stadımızın miadını doldurduğunu artık kabul etmemiz gerekiyor. Geçen gün senin de kaleme aldığın yazıdan yola çıkarak Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz’ın o alana yeni projeleri olduğunu öğrendim. Yani evet biraz garipsediğimi ifade etmeliyim. Ama can çekişen bir beden düşünün, kimse böyle olmasını istemez değil mi? Aslına bakarsanız şahsen gönlüm yıkıldıktan sonra yeniden yapılması yönünde ama ihtiyaç duyulan başka bir hizmet varsa onu da desteklemek gerekiyor. Yıllarca spor ve sportif alanda birçok görevlerde bulundum ve bu ilçenin gelecek nesillerine hep iyi şeyler bırakma arzusunu taşıdım.  ” dedi.

Röportajın tamamı için – https://www.yorungehaber.com/suleyman-gencoglu-projesiyle-destek-verdi/12128/?fbclid=IwAR37LERacGeXFCTL2WnbJbrOhtldIHCKsAj47DE1EBDnwTTVkiO4tlzYsDY

İşte o projenin detayları;

Süleyman Gençoğlu’nun bireysel çabalarıyla oluşturulan ve Tasarımcı Burak Mumcu tarafından modellenen projenin onaylanabilmesi durumunda Silivrispor’a çağ atlatacak olan proje, mevcut olan 46.000 m2 alana sahip Silivri Stadının yerine yapılacak.

– Olimpik standartlara uygun 15.700 kişilik futbol stadı
– Takım antremanları ve Bölgesel futbol takımları için 1150 kişilik futbol sahası
– Ve bu antreman sahasının altında 3500 metrekarelik alana 1000 kişilik 2 adet Yarı Olimpik yüzme havuzu
– 13.500 metrekare alana sahip Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi yer alıyor.

Bu Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi içerisinde ise ;

– Basketbol Salonları
– Voleybol Salonları
– Tenis Salonları
– Squash Salonları
– Badminton Salonları
– Minder Sporları
– Ring Sporları
– Kütüphane ve İnternet Salonu
– Toplantı Odaları
– Eğitim ve Seminer Odaları
– Sağlık Merkezi
– Fitness, Antreman ve Jimnastik Salonu
– Tiyatro Sahnesi
– Çok Amaçlı Salonlar ve birçok amaca hizmet eden mekanlar yer almaktadır.

15.700 kişilik Futbol Stadının içerisinde bulunan 6.500 metrekare alana sahip İdari Binada ise ;

– Lojman
– Yönetim Ofisleri
– Yemekhane
– Çamaşırhane
– Fitness ve Antreman Salonu
– Toplantı Odaları
– Misafirhaneler
– Loca Seyir Odaları
– Sağlık Merkezi bulunmaktadır.

Bunlar haricinde otoyol ve ana cadde üzerinde yer alan spor kompleksinin bulunduğu bölgede bu cadde üzerinde yola cephe olan bölgelerde 31 Adet ikişer katlı Dükkan binası vardır.

– 1 Adet 800 Metrekarelik Dükkan
– 4 Adet 600 Metrekarelik Dükkan
– 26 Adet 400 Metrekarelik 2 Katlı Dükkan Binaları yer almaktadır.

Bu proje ile spor, kültür ve sanat faaliyetleri adına tüm bölümleri tek bir çatı altına toplamak mümkün. Bunun yanında Avrupa ve dünyadan bir çok spor kulübünün Silivri’ye gelerek bu tesislerde kamp yapmaları, maçlarını oynamaları mümkün.

Futbol dışı etkinliklerde de kullanılabilecek olan Yeni Silivri Stadı’nda konserler, sahne sanatları ve kutlamalarda yapılabilmektedir. 46.000 metrekarelik tesisin tamamının altı iki katlı otopark olup Silivri’deki otopark sorununu direkt olarak çözebilmektedir.

Aynı zamanda projede Silivrispor’un maçlarını oynayacağı kapalı tribünlü sahanın haricinde antremanların yapılabileceği, Silivri’deki mahalle takımlarının da maçlarını oynayıp antremanlarını yapabilecekleri Avrupa standartlarına uygun bir saha daha yer almakta.

Spor, kültür ve sanat aktivitelerinin haricinde Silivrispor’a büyük bir mali gelir kaynağı olabilecek 31 adet mağaza alanları yer alıyor. Bu mağazalar kuşkusuz en büyük gelir kaynaklarından olacaktır.