Çanta’da Fidanlar Toprakla Buluştu

0
830

“Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında Türkiye’nin 81 ili ile birlikte Silivri Çanta Mahallesi’nde de fidan dikimi yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Geleceğe Nefes” projesi kapsamında Silivri Çanta Mahallesi’nde fidan dikimi gerçekleştirildi. Türkiye’nin 81 ilinde aynı anda fidan dikimi yapılırken, Silivri’de de fidanlar toprakla buluştu. Üç saat içerisinde 11 milyon 47 bin 430 fidan sayısı aşılarak tüm Türkiye seferber oldu. 11 Kasım 2019 saat 11.11’de düzenlenen etkinlik Silivri Çanta Mahallesi yolu Çamlıktepe Sokak’taki 4884 orman parselinde gerçekleşti. Düzenlenen etkinliğe Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Harun Akkan, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, muhtarlar, oda ve dernek başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Guruplar Aynı Anda Fidan Dikti

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Çatalca Orman İşletme Müdürü Temel Bulut proje hakkında bilgilendirmede bulundu. Ardından İlçe Kaymakamı Ali Partal günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparak duygularını aktardı. Program kapsamında sahne alan Rana Bahar Tuna isimli öğrenci Orman Şiirini seslendirdi. Silivri Orman İşletme Şefi Gaye Ercan’ın fidanların nasıl dikileceği hakkında bilgiler vermesinin ardından tüm gruplar hazır ve açılmış şekilde bulunan çukurlara fidanlarını dikti. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Harun Akkan, etkinlik kapsamında fidan dikerek projeye destek oldu.