İMKB Mesleki Anadolu Lisesi’nin AB Erasmus+ Projesi Kabul Edildi

0
779

  Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2019 yılı teklif çağrısı dönemi sunulan proje tekliflerinin değerlendirme sürecinde sunulan 2384 proje teklifinden 515 proje teklifi içinde yer alarak, “Yeni Teknikler Farklı Ufuklar” isimli projesiyle 53.392 Avro hibe desteği almaya hak kazanmıştır.

Geçmiş yıllarda da hibe desteği kazanan Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerine 2017 yılında Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentinde, 2018 yılında ise İspanya-Kanarya Adaları-Tenerife kentinde 21 gün mesleki eğitim alma hakkı sunmuştur.

“Yeni Teknikler Farklı Ufuklar” isimli projesiyle 53.392 Avro hibe desteğine sahip olup, kentindeki ev sahibi proje ortağı CIFP Villa de Agüimes- Gran Canaria – İspanya ile gerçekleşecektir.

Yiyecek içecek hizmetleri alanı ve konaklama ve seyahat hizmetleri alanı toplam 20 öğrenci ve 4 refakatçi öğretmen eşliğinde 15 günlük mesleki eğitim alacaklardır.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ayrıca, üç kez arka arkaya hibe desteği alarak “Mesleki Eğitim Akreditasyon Belgesi” başvurusu hakkını elde etmiş olup, bu belgeyi kazanarak önümüzdeki yıllarda yaptığı projelerini değerlendirme süreci kapsamı dışında, direk kazanma hakkını elde etmeyi hedeflemektedir.