Tarım Lisesi’nde Yeni Eğitim Dönemi Başladı

0
1000

Silivri Belediyesi Özel Tarım Lisesi’nde 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için ziller çaldı.

Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için açılış zili çaldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış törenine Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Ezgi Eğitim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Eğitim Kurumu Kurucu Temsilcisi Murat Koçoğlu ile birçok veli katılım gösterdi. Gerçekleştirilen törende 11’inci sınıf öğrencisi Alperen Erdinç Özmen, bu yıl kayıt olan öğrenciler için “Hoş geldiniz” mesajını okudu.

Koçoğlu: “Ülkemiz İleriye Taşıyacak Yegane Varlıklar Çocuklarımız”

Ezgi AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı ve Eğitim Kurumu Kurucu Temsilcisi Murat Koçoğlu, açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı ilk gün olması münasebetiyle sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlerimize vasiyeti olan; ‘Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesiller ister.’ sözünü esas alarak öğretmenlerimiz yetiştirdikleri bu filizlenmiş tohumları başarıdan başarıya ileteceklerinden şüphe yoktur. Atamızın açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyecek olan yavrularımızın, hayatları boyunca cumhuriyet değerlerine bağlı olarak gayret göstereceklerinden eminiz. Bizler de üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yapmakla mükellefiz. Bu duygularla yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kıymetli öğrencilerimize başarılar, saygıdeğer öğretmenlerimize ve değerli velilerimize kolaylıklar diliyorum.”

Solak: “Sizlere Güveniyoruz”

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, öğretmenler ve öğrenciler ile sohbet ederek yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını diledi. Öğrencilere güveninin tam olduğunu belirten Solak, “Cumhuriyetimiz sizlere emanet. Sizler okullarınızdan başarıyla mezun olurken, aynı gayreti hayatınız boyunca devam ettirmelisiniz. Üreterek ve kendinizi geliştirerek ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine sizler çıkaracaksınız” dedi. 

Özel Silivri Tarım Lisesi

Lisede 24 kişilik 15 derslik, Görsel Sanatlar ve Müzik Atölyesi, Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarı, Uygulama Atölyeleri, Spor Salonu, Kütüphane, Sağlık Odası ve İbadethane bulunuyor. Bahçesinde zirai aletler için depo alanı ve küçük sera alanları bulunan tarım lisesinde, öğrenciler uygulama alanı olarak Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ni kullanıyor. Öğrenciler 11. sınıfta Tarla Bitkileri ve Bahçe Bitkileri dallarında özel eğitimlerden faydalanıyor. Toplam 423 kontenjanı bulunan Özel Tarım Lisesi’nde bu yıl 9, 10 ve 11. sınıflar olmak üzere 130 öğrenci eğitim alıyor.