İl Müdürü Karaca’dan Silivri’ye Destek Sözü

0
834

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, beraberindeki heyet ile birlikte Silivri Belediyesi TÜRAM’da incelemelerde bulundu. Başkan Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda tarım projeleri konuşuldu.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca’yı Silivri’de misafir etti. Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde (TÜRAM) düzenlenen toplantıya Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü İlyas Akbaş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ahmet Ülker, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü İlhan Kartal, Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdürü Ömer Siviş, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, İstanbul Rumeli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Genel Sekreteri Muhammet Suat Uzun, Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, İBB ve Silivri Belediyesi Meclis Üyesi Şenoğlu Türkyılmaz, İBB ve Silivri Belediyesi Meclis Üyesi, İBB Tarım Komisyonu Başkanı Sami Barlas, Silivri Belediye Meclis Üyesi Sefer Ölçer, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Solak, Harun Akkan ve ilgili birim müdürleri katılım gösterdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü İncelemelerde Bulundu

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve beraberindeki heyet, Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, inceleme sırasında merkezin daha verimli kullanılması adına sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Yılmaz, merkezde önemli eksiklikler bulunduğunu dile getirerek özellikle sulama sistemleri sorununun ortadan kaldırılması için destek sözü aldı.

.Proje Toplantısı Yapıldı.

TÜRAM uygulama alanlarının gezilmesinin ardından tarım projeleri için değerlendirme toplantısı yapıldı. Büyük Ova Koruma Alanı kapsamındaki yerlerin imar durumu, mezbaha yapımı, Millet Bahçesi Projesi, tarımsal üretimin artırılmasına yönelik girişimler ve Ar-Ge çalışmaları toplantının gündemini oluşturdu.

Başkan Yılmaz: “Tarım ve Gıda Vazgeçilmemiz”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Silivri’de sizi ağırlamaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Marka Kent Silivri hayalimizin en büyük özelliklerinden birini tarım ve hayvancılık konusu oluşturuyor. Silivri’nin 15 Milyon nüfusun yanı başında, onu besleyebilecek kapasiteye sahip olduğunun farkındayız. Tarım ve gıda vazgeçilmezimiz. Tarım ve hayvancılığın marka kenti olurken tüm İstanbul’un ve Türkiye’nin bundan haberdar edilmesi, reklamının ve duyurularının yapılması lazım. Bunları yaparken de bir şey üretmeniz lazım. Ortada ürün yoksa, bir marka değer yoksa hepsi havada kalır. Öncelikle marka şehir Silivri’nin marka değerlerini yaratmalıyız. Dolayısıyla Tarım İl Müdürlüğümüz ile beraber TÜRAM’da ortak bir projenin içerisinde çalışmanın çok faydalı olacağını düşünüyorum. Tarım bakanlığımızın teknik personelinin, donanımlarının, birikimlerinin bize ufuk açacağının, yol göstereceğinin düşüncesindeyim. Üniversitemiz ve diğer paydaşlar ile beraber yapacağımız çalışmalardan verim elde edeceğiz. İddia ediyorum hafta sonunu başka yerde geçiren 3-4 Milyon nüfus var. Bu nüfusun hava alabileceği, şehir stresinden kurtulabileceği ve evine dönerken de organik ürünlerini, salçasını, bulgurunu, manda yoğurdunu alabileceği bir coğrafyada biz tembel tembel oturamayız. Bizim çalışmaya ihtiyacımız var. Proje üretip geleneksel tarım yapan kardeşlerimize de öncü ve örnek olmamız lazım. Burası bir hobi bahçesinden ileri gidememiş. Biz burasını bir tarım enstitüsü, bir tarım parkı haline getirebiliriz. Doğru proje ve doğru insanlar ile yola çıkarak bu şehrin paydaşlarını buna inandırabiliriz. Türkiye’nin 10 köy pazarı içinde köyler ilçeler var ama Silivri yok. Hayalim köy pazarı denildiğinde ilk olarak Silivri’nin akla gelmesi. Bizim bunları kendimize dert edinmemiz lazım. Bu pazarı en hızlı şekilde Silivri’nin merkezinde gerçekleştirip, reklamını yaparak da insanları buraya getirebilmemiz lazım. Bakanlığımız ve il müdürlüklerimiz ile yapacağımız akademik çalışmalarımız bu nedenle çok önemli. Müdür beye destekleri için teşekkür ediyorum.”

Karaca: “Çok İyi Bir Sinerji Yakaladık”

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, davetleri için Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek konuşmasına başladı ve şunları söyledi: “Öncelikle bu fırsat için teşekkür ediyorum. Başarılı işler yapmak için yerel yönetimler, üniversiteler ve enstitüler ile beraber çalışmalıyız. TÜRAM gibi yerler geliştirilmeli. Çiftçilere lavanta yetiştirilebileceğini, arıcılık yapılabileceğini göstermeliyiz. Genç çiftçi projeleri geliştirdik. Taksici ve sigortacı olup bırakanlar, bizden destek alıp çiftçiliğe yönelenler var. Dönüp dönüp bize teşekkür ediyorlar. Bu tip işlerde birlikten kuvvet doğuyor. Sayın Başkanım da bize bu imkanı tanıdı, buraya davet etti. Birlikte çalışma arzusu var. Biz çok iyi bir sinerji yakaladık, bu sinerjiye herkesin dahil olması lazım. İnşallah bu güzel bir başlangıç olur. Dünden daha iyi bir noktadayız, yarın da çok daha iyi bir noktada oluruz inşallah. Hayırlısı olsun.” Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.