Ali Kınık Ve Demet Akalın Coşturdu

0
1099

58’inci Yoğurt Festivali’nin 2’nci gününde sahne alan ünlü şarkıcılar Ali Kınık ve Demet Akalın ile Silivri’de festival coşkusu devam etti. Konserleri izlemeye gelen binlerce kişi alanı hınca hınç doldurdu.

58 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Silivri Yoğurt Festivali bu yıl da tüm coşkusu ile devam ediyor. Gün boyu süren gündüz etkinliklerinin yanı sıra Silivri Sahili Festival Alanında gerçekleştirilen sahne programları festivale coşku katıyor. Silivri Belediyesi 58’inci Yoğurt Festivali’nin 2’nci gününde de birbirinden renkli gösteri grupları Silivrililer ile buluştu.
Sahne programları Büyük Mübadele Derneği Turgut Reis İlkokulu Spor Kulübü Halk Oyunları gösterisi ile başladı. Özellikle minikler grubunun gösterisi izleyenlerden büyük alkış topladı. Gösteri sonunda ekip üyelerinin hediyeleri Silivri Belediye Meclis Üyesi Sefer Ölçer tarafından takdim edildi. Programın devamında Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Sirtaki Dans Grubu kursiyerleri sahne aldı. Sirtaki müziklerinin tınısı ve kırmızı kostümleri ile ilgi gören dans grubu seyircilerin büyük beğenisini topladı. Dans Grubu hediyelerini Silivri Belediyesi Meclis Üyesi Göhan Dirik’ten aldı. Son olarak gösteri yapan Silivri Belediyesi Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, renkli koreografileri ile görülmeye değerdi. Göz dolduran gösterilerinin ardından ekip üyelerinin hediyelerini Silivri Belediye Meclis Üyesi Şükriye Akkaya Karakuş takdim ederek tebriklerini iletti.

Ali Kınık’la Muhteşem Gece
Konser programları kapsamında ise ünlü şarkıcı Ali Kınık sahnedeydi. Sazı eşliğinde şarkılarını okuyan Kınık, dinleyenleri mest etti. “Varlığım Türk varlığına armağan olsun” diyerek geceye damga vuran Kınık, kendisini dinlemeye gelen Silivrililerin yanı sıra çevre ilçelerden gelen misafirlerin de yüreğinde taht kurdu.

Demet Akalın Yeniden Silivri’deydi
Son olarak ünlü sanatçı Demet Akalın konser verdi. İzleyenlerin alana sığmadığı, evlerinin balkon ve pencerelerini doldurduğu gecede müzik ziyafeti yaşandı. Kendi şarkılarının yanı sıra Trakya müziklerine de repertuarında yer veren Akalın, Silivri’ye yeniden gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, her iki sanatçıya da Silivri Yoğurdu ve Yoğurtçu Heykeli hediye ederek teşekkürlerini iletti.

Festival Devam Ediyor
Yoğurt Festivali 3’üncü gününde tüm heyecanıyla devam ediyor. Bugün saat 18.00’da sahildeki Yoğurtçu Heykeli’nin yanında Yoğurt Mayalama Yarışması, Dalgakıran Mevkii’nde Deniz Yarışmaları yapılacak. Saat 20.30’da başlayacak sahne programlarında ise Yoğurt Yeme Yarışması düzenlenecek. Turnuva ve yarışmalarda dereceye girenlerin açıklanacağı sahne programlarında ünlü sanatçılar Zafer İşleyen ve MFÖ konser verecek