Suna Göçengil: CHP Olarak Ne Ektiysek Onu Biçtik

0
916

CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, seçimin ardından bir basın açıklaması yayınladı.

SİLİVRİ’MİZ TARİHİ BİR DEMOKRASİ DESTANI YAZDI,
TEŞEKKÜRLER SİLİVRİ
23 Haziran 2019 yenilenen İstanbul İBB seçimleri, sadece ülkemizin değil dünya demokrasi tarihine adını altın harflerle yazdıracak, son derece önemli bir seçimi 16 milyon İstanbullu yaptı. İstanbullular, 31 Mart’ta seçtikleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını yeniden seçmek üzere, bir kez daha sandık başına gittiler. Bu, yurttaşlarımızın isteği ve iradesi dışında mecbur bırakıldığı bir seçim oldu. İstanbullular işini, gücünü bıraktı, bir kısmı tatillerini yarıda kesti, vatandaşlık görevlerini yapmak için sandık başlarına gitti.
​31 Mart’ta 13 bin 700 oy farkını beğenmeyenler; hak yemenin, milletin aklıyla alay etmenin, boş tencereyi görmemenin bedelini 800 bin oy farkını yaşayarak ödediler. İstanbullular, 31 Mart’ta seçtikleri ama mazbatası kapalı kapılar ardında talimatla hukuk katledilerek elinden alınan Sayın Ekrem İmamoğlu’na hak ettiği mazbatasını yüzde 54 oyla sandıkta bir kez daha verdi. Böyle bir oy daha önce hiçbir İstanbul Büyükşehir seçiminde alınmamıştı.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ne ektiysek onu biçtik. Biz baskıya rağmen umudu, kavgaya rağmen tebessümü, ayrıştırıcı dile rağmen birleştirici dili ektik. Seçilmiş İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun dediği gibi “Bizim meydanlarımızda kavga yok, sevgi var kardeşlik umut var.” Millete bağıranlara karşı sevgiyi ektik meydanlarda…
İstanbul’da 31 Mart seçimlerine göre oyunu en çok arttıran ilçe olan Silivri‘mizde 35 mahallede de sandıktan Ekrem İmamoğlu 1. çıkmıştır. 31 Mart seçimlerinde % 53.76 olan İBB Başkanlığı oy oranımız, 23 Haziran seçimlerinde % 61.99’a yükselmiştir. 23 Haziran seçimleriyle birlikte Silivri’mizde 65 bin hemşerimiz vicdanlarının sesini dinleyip haksızlığa dur diyerek Ekrem İmamoğlu’nu destekleyerek tarihi bir demokrasi destanı yazdı. Bizlere bu haklı gururu yaşatan hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum.
Kampanya süreci boyunca ilçemizde görevli İzmir milletvekilimiz Tacettin Bayır’a, bizleri asla yalnız bırakmayan eski ilçe başkanlarımıza, İlçe yönetim kuruluma, güler yüzlü Kadın Kollarımıza, fedakâr Gençlik Kollarımıza, belediye meclis üyelerimize, süreç boyunca yanımızda olan önce ki dönem belediye başkanımız Özcan Işıklar’a, tüm partililerimize, Millet İttifakı ortağımız İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve teşkilatına ve Ekrem İmamoğlu İstanbul gönüllülerimize teşekkür ederim.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Sayın Ekrem İmamoğlu’na oy versin vermesin sandığa giden, bu demokrasi şölenine katılan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Sandıkları boş bırakmayan emeklerini ortaya koyarak sandıkları bekleyen adalet savunucusu hukukçu yol arkadaşlarımıza, bu sevinci bizlere tekrar yaşatan her bir vatandaşımıza ve her bir Cumhuriyet Halk Partiliye ve sandık başında bekleyen görevlilerimize en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Seçimlerin huzur içinde geçmesine katkıda bulunan Silivri Kaymakamımıza ve Belediye Başkanına, İlçe Seçim Kurulu’na, İlçe Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarına ve İlçemizde bulunan siyasi partilerin ilçe başkanlarına ve sürece katkıda bulunan Oda Başkanlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına, İlçemizin demografik mozaiğini oluşturan Hemşeri Derneklerine teşekkür ederiz.
Sayın İmamoğlu tüm İstanbul’un ve İstanbulluların belediye başkanıdır. Bu seçim sadece İstanbulluların Büyükşehir Belediye Başkanını seçtikleri bir seçim olmadı. Bu seçim; milletimizin engin ferasetiyle haklının yanında durduğu, son 6 yılda hızla yıpratılan ve ortadan kaldırılma noktasına getirilen hukuk devletine ve demokrasiye sahip çıktığı, milletimizin kendini unutanlara demokrasi tarihimizdeki en anlamlı mesajı verdiği bir seçimdir. Bu seçimin kazananı İstanbul’un vicdanıdır. Artık İstanbul’da da Türkiye’de de her şey çok güzel olacaktır.

Suna Göçengil
CHP Silivri İlçe Başkanı