Bedesten Çarşısı’nda Gönül Sofrası

0
1054

Silivri Belediyesi tarafından Selimpaşa Bedesten Çarşısı’nda kurulan Gönül Sofrası’nda binlerce Selimpaşalı oruç açtı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ev sahipliğinde Ramazan ayı boyunca kurulan Gönül Sofraları yoğun katılımla gerçekleşiyor. Selimpaşa Mahallesi Bedesten Çarşısı’nda kurulan iftar sofrasında binlerce mahalleli oruç açtı. İftara; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Nazif Barış Çiftçioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP İlçe Teşkilat Başkanı Gökhan Daşgın, Selimpaşa Mahallesi Muhtarı Hasip Önal, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Recep Akıncı ve mahalleliler katıldı.

Yılmaz: “Bu Sofralarda Paylaşma Duygusunu Hatırlıyoruz”
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, sofra duasının ardından yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Her akşam iftarımızı bir mahallemizde açıyoruz. Selimpaşa Mahallemize bu ikinci gelişimiz. İftar soframızda, esasınızda gönül sofranızda bana da yer verdiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ederim. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da ebedi azaptan kurtuluş ayı olan Ramazan ayında yapacağımız ibadetlerin, tutacağımız oruçların ve yapacağımız tüm hayır hasenat işlerinin kabul edilmesini diliyorum. Biz bu sofralarda aş paylaşıyoruz, ekmek paylaşıyoruz. Günlük hayatın, stresin içinde unuttuğumuz paylaşma duygusunun ne olduğunu yeniden hatırlıyoruz. Peygamber efendimizin de söylediği gibi ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’. Bu Ramazan ayında belirlenen tema olan infak; bireylerin kendi kazançlarından hayır hasenat işlemeleri, o paralarla yoksula ve yetime yardım etmeleridir. Bu akşam kurduğumuz gönül sofrası da aslında iş dünyasının değerli bir insanının kurduğu sofra. Bu sofraları belediyenin kasalarından kurmuyoruz. Hayır hasenat yapan iş dünyasının insanlarının, hanımefendilerin beyefendilerin hayırları ile bu sofraları kuruyoruz. Gönül sofralarına vesile olan herkese teşekkür ediyorum.”

“Selimpaşa Herkesin Görmek İstediği Yer Olacak”
Selimpaşa’nın hizmet beklediğini ifade eden Başkan Yılmaz, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Her daim sizin yanınızda olacak bir belediye başkanı olacağıma söz veriyorum. El ele verdiğimizde gönül gönüle verdiğimizde göreceksiniz 5 yılda Selimpaşa hak ettiği yere gelecek. Selimpaşa tarihi dokusu, sahili, limanı ile Silivri’nin en müstesna mahallelerinden biri. Hak ettiği yerden çok uzak olduğunu biliyorum. Hiç kimsenin şüphesi olmasın biz Selimpaşa’yı da Silivri’yi de tüm İstanbulluların gıpta ettiği, yaşamak isteyeceği, hayatında bir kez gelip gördüğü, organik ürünleri ile tarımsal ürünleri ile tanıştığı bir marka kent yapacağız. Bu duygularla gönül sofralarında bizlere gönüllerini açan tüm Selimpaşalı hemşerilerime kucak dolusu sevgilerimi iletiyor, hayırlı ramazanlar diliyorum” Başkan Yılmaz, iftar yemeğinin sona ermesinin ardından Meydan Kahvehanesi’nde mahalle sakinleri bir araya gelerek sohbet etti.