Kırıkkale’de Hayvan Skandalı

0
1331

Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale’de yaşanan hayvan skandalı üzerine HAYKURDER’den açıklamalar sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde köpeklerin vahşice dövüştürüldüğü görüntüler üzerine HAYKURDER harekete geçti. Dakikalarca birbirleri ile dövüştürülen, kanlar içinde kalan hayvanlar amatör bir kamera tarafından kayda alındı. Görüntülerin sosyal medyaya düşmesi üzerine harekete geçen Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği, (HAYKURDER) yetkililerle temasa geçti.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan HAYKURDER başkanı Erman Paçalı, geçtiğimiz günlerde iki kişi hakkında işlem yapıldığının söylendiğini fakat bir kişinin ifadesine başvurulduğunu ve henüz kesilmiş bir cezanın olmadığını belirtti.

İşte Erman Paçalı’nın yayınladığı o açıklaması;

Kırıkkale’de skandal üstüne skandal. 
Dün 2 kişi hakkında işlem yapıldığı söylenmişti. 
Bugün öğrendik ki 1 kişinin ifadesine başvurulmuş. 
Henüz kesilmiş bir ceza da yok. 
Gözaltı hiç olmamış.

İfadesine başvurulan S.A. Karakeçili Belediye Personeli. Hakkında açılmış soruşturma, uzaklaştırma yok. Köpekler kayıp, koruma altına alınan köpek yok. S.A. olay eski diyor fakat olaylar yeni. Köpekler kaçırılıyor, devlet seyirci. 2 gündür valiye ulaşamıyoruz.

DKMP “neye istinaden el koyacağız” diyor. 
5199 Madde 24’ten habersizler.

Emniyete “Bahis-kumar söz konusu” diyoruz, tespit edemiyoruz diyorlar. Oysa video kabak gibi ortada. İsteseler 5 dakikada çözerler. 
Bu kadar basiretsiz bir yönetim biçimi olmaz.
Çetelere boyun eğmeyin!

2 kişiye -ki 2. şahsı tespit dahi edememişler- indirgenemez bu iş. Olayda bir sürü fail var. Kimse konuşmuyor diyorlar. Cinayet işlense de “kimse konuşmuyor” diyerek dosya mı kapatacaksınız? Eski bile olsa, göz mü yumacaksınız? O katilleri bulacak, O çocukları kurtaracaksınız.

Hiç kimsenin görevini savsaklayıp devlet itibarını bu kadar ayaklar altına almaya, küçük düşürmeye hakkı yok. 3-5 köpek dövüştürücüsüyle, köpek satıcısıyla mücadele edemeyen devlet mi olur? Kırıkkale’de koskoca bir şehir kendini bilmez canilerle başa çıkamıyor. Yazıklar olsun!

Kırıkkale Valiliği’nden Basın Duyurusu !

26 Nisan 2019 tarihinde Basın duyurusu yayınlayan Kırıkkale Valiliği şu açıklamalara yer verdi;

İlimiz Karakeçili ilçesinde İ.S.A. isimli şahsın köpek dövüştürdüğüne ilişkin video görüntüsü ile sosyal medya üzerinden sahip olduğu köpekleri satmak amacıyla vermiş olduğu ilana ait fotoğraflar ile ilgili olarak 22.04.2019 tarihinde şahsın ifadesi alınmıştır. 

Dövüşe konu olan köpeklerin bulunması amacıyla şahsın çalıştığı yıkama dükkanında ve evinde aramalar yapılmış ancak köpekler bulunamamıştır.        

İ.S.A. hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa muhalefetten dolayı idari işlem başlatılmış olup görüntülerde bulunan diğer şahıslar ile ilgili olarak da 5199 sayılı Kanun çerçevesinde işlem yapılabilmesi için gerekli çalışmalar devam etmektedir. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Sürecin yavaş işlediğine ve gerekli gözaltı/ceza işlemlerinin yapılmadığını, halen bu kişilerin serbest ve hayvanların koruma altına alınmadığını belirten Paçalı, acilen çözüm ve çalışma beklediklerini belirtti.