Aycan YILMAZ Yazılarıyla Silivri TV’de

0
1847

Bir Mübadele Öyküsü ” kitabının yazarı ve aynı zamanda çeşitli firmalarda müfettişlik, pazarlama ve satış müdürlüğü yanı sıra Ankara Çimento Sanayi T.A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Aycan YILMAZ, yazılarıyla Silivri TV’de olacak.

Çatalca’daki İki Yaka Mübadilleri Derneği’nin açılışında röportaj yapma fırsatı bulduğumuz “Bir Mübadele Öyküsü ” kitabının yazarı değerli hocamız Aycan YILMAZ, mübadele, mübadele öyküleri, mübadelenin önemi gibi pek çok konuda toplumla yazılarını, fikirlerini ve önerilerini paylaşmak üzere web sayfamızda siz değerli okuyucularımızla buluşuyor.

Aycan YILMAZ’ı Tanıyalım:

1949 Niğde / Yeşilburç doğumlu Yılmaz, Ekonomi Maliye Bölümü mezunu. Özel bir firmada uzun yıllar müfettişlik, pazarlama ve satış müdürlüğü yanı sıra Ticaret odası Başkanlığı görevlerini yaptı.

Aynı zamanda Yunanca ve Fransızca bilen Aycan YILMAZ, 2014 yılında Dil-Tarih ve Coğrafya Fakültesinin Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümüne misafir öğrenci olarak katıldığı eğitimini 2018 yılında tamamladı.

Bir Mübadele Öyküsü adlı kitabı 2017 yılında ” Μια Ιστορία Ανταλλαγής” adıyla Yunancaya çevrildi ve Mayıs 2107’de Yunanistan’da 3 ayrı şehirde kitap tanıtım ve imza günü toplantıları yapıldı. Ayrıca ERT3 Radyo kanalının da canlı yayın konuğu oldu.

Aynı zamanda Yunanistan’ın Devlet Televizyon Kanalı olan EPT 3’ün sponsorluğunda Grevena Belediyesi tarafından 17,18 ve 19 Ağustos 2018 günlerinde Yunanistan’da düzenlenen sempozyuma adı geçen Belediye tarafından konuşmacı olarak davet edildi.